Lijepi pozdrav sa mora...
Spojio sam 4 dana mora, onda idem za Munchen kod kuma pa nazad more na, nadam se, nekih mjesec dana. Većinu vremena planiram grindat, uzet tjedan off za čitat knjige, treniranje i ubacit još koje kraće putovanje ako bude prilike.
Nakon ove 2. knjige Deep work, pročitao sam najprodavaniju knjigu u Self-help na amazonu, a ona je o čišćenju!?! Baš me zanimalo kaj se tu može pametnog napisat... Brzo sam je pročitao, a sljedeća 2 dana sam proveo uređujući sobu i neke druge prostorije u kući, pobacao hrpu stvari... Knjiga se bazira na istočnjačkom pristupu životu, minimalizam, jednostavnost i sreća, što je ono čemu i ja težim u zadnje vrijeme. Mogu reć da je ugodniji osjećaj u sobi, a i uštedit ću hrpu vremena ubuduće na izboru odjeće tako da je +ev utrošeno vrijeme.
Današnji i sutrašnji dan planiram posvetit planiranju rasporeda. Probat ću napraviti grind u kasnije sate jer podnevni sati imaju najmanje stolova. To će mi zeznut sadašnju rutinu koja je bila iznimno ugodna, ali trenutno mi je najbitnije u životu zgrnut što više para, pa je ovo mala žrtva. Treninzi mi stvaraju problem oko organizacije toga tako da ću vjerojatno s vremenom quitat igranje nogometa. Trenerski dio me usrećuje i nadam se s time dugo bavit. Sviđa mi se kako mi je jedini kriterij za odabir stvari koje ću radit postao jako jednostavan, usrećuje li me to ili ne? Mislim da je to najbitnije, umjesto zamaranja sa tisuću glupih podpitanja, a najčešće onih koji nemaju veze sa našim željama. Izbjegavam osobe koje me ne usrećuju, izbjegavam stvari koje me ne usrećuju, a ako i moram nešto odradit/bit s nekim negativnim, probam nać način da to promijenim. Na kraju, ipak svi vole zabavu, sreću i osmijeh.
Jedan od glavnih leakova koje trenutno imam je autopilot. Mislim da je dio problema do koncentracije i manjak motivacije. Poker me toliko ne veseli jer gledam na poker kao na nebitnu vještinu te odtuda manjak motivacije. Ipak, teško je u današnje vrijeme naći posao sa kojim činiš svijet boljim mjestom, a da nije uključen novac. A poker omogućava pristup novcu kao rijetko koji posao, pogotovo u Hrvatskoj. S vremenom sam otkrio te stvari i riješio taj problem motivacije, iako se eto trebam podsjetit ponekad dok je borba u glavi, i sad ostaje problem koncentracije. Čitam knjigu o memoriji, zaintrigirao me primjer iz Deep worka gdje je jedan australac koji nije mogao upasti na fax, utjecajem prijatelja prvaka države u memoriji, sa treningom memorije značajno poboljšao koncentraciju, prošao prijamni, bio jedan od najboljih studenata i dobio posao u top firmi. Pročitao sam i post od forhayleya (netko je stavio na 2p2) gdje je stavio 50k hands sa 0bb i 50k hands sa 10bb na nl25 poslije toga. Glavni razlog te razlike u wr-u je napisao "mindfullness". Meditacija svakako pomaže, ali kad je duži session tu imam problema. Također mi se tokom cijele karijere događa da s pozitivnim rezultatima počnem mijenjat stil koji funkcionira, igrat širi range/blefat, a kad sam u downswingu onda overfoldam/premalo se borim za potove/"izbjegavam opasnost". Pokušavaš to promijenit sa nekakvim fixed preflop rangevima i slično, ali kad ih ne naučiš do nesvjesnog razmišljanja, onda se jave problemi tokom takve tilt-igre.
Jednostavno sam pretvorio u habbit clickanje bez razmišljanja. Iako ponekad zastanem i uzmem 5-10 sekundi, prođem rangeve u glavi, provjerim statse, većinu vremena to ne radim. Znam imat periode u igri gdje postanem svjestan toga te napravim par fantastičnih playeva gdje se osjećam super (npr. nekakav block bet na riveru sa airom kad je protivnik draw heavy i neće bluffrejzat ili super thin vbet koji kad prođeš range u glavi shvatiš da je najbolji play jer je protivnik često cappan). Ipak, to veselje i mali adrenalinski šok brzo prođe te se vratim u autopilot. Tad je i poker dosadan te postane posao pa se pokušavam motivirat agro shotovima i slično. A na to onda dođu drugi problemi...
Volio bih pametne ljude, kojih je ovdje mnogo, da podijele neka svoja razmišljanja oko ovog problema, kako riješit autopilot? Pisalo je nešto u mgop, ali ne sjećam se, pa vjerojatno ništa posebno ili nisam dobro prošao kroz to. Ima li neka druga literatura? Kako vi ostali organizirate dan/tjedan/mjesec?
Zadnji popravljao niveaformen (23-06-2016 18:03:56)