glavna stvar kod lcd monitora ti je matrica i ništ više. Moj samsung 2232 - 22" ti se je prodavo s tri vrste matrica ili ti ga panela sve su to TN paneli ali tri kvalitete, najbolji je origigi samsung, pa je bio neki francuski isto dobar a na trečem kineskom slika je bila katastrofa (ima dosta testova i usporedbi po netu). ima par načina da se to provijeri, zadnje je bilo skriveni meni, uglavnom ja sam pratio forume i dok je u vemil došao pravi uzeo.
Ako naletiš na 22 " monitor koji je duplo skuplji ili više od nekog standarda oni ti imaju PVA, IPS i slične panele (slika i crna boja ko kod crt-a), to je za dizajnere i sl, za nas nepotrebno
Uglavnom ako će ti služit samo za poker nemaš straha bilo koji da uzmeš, ako misliš igrat igrice preporučam odaziv 2 milisekunde i bolje, prije kupnje obavezno tražit da ti trgovac napravi test za bed piksele jer ako dođeš doma i nađeš npr. (zavisi od firme, imaju oni javno objavljene standarde) 3 mrtva do 6 zaglavljenih to ti neide u garanciju.
Evo još jedan monitor 28", je da je kineski ali ja sam njegovog prethodnika dosta pratio i ljudi (pokeraši) su bili dosta zadovoljni, zna se naći skoro identičnih ali druga marka, ja si brijem jednog dana dva ta , desktop pc quad i amen
http://www.itbaza.com/id-2316-Hanns.G_H
ijest.aspx
Kaj se tiče aoca mislim da je ok, s pristojnom garancijom bar 3g, i provjerom prije kupnje nema straha., probaj si naći neki review za odabrani model, imaš stranice kao toms hardware i sl. probaj za odabrani monitor saznati što ljudi misle o njegovom panelu
Zadnji popravljao cgreen (18-06-2010 01:34:17)