Evo me opet, upravo sam u zadnjih par sati dozivljavao najcudnije momente u svojoj poker karijeri ali s obzirom da sam ovu temu planirao voditi kao neku vrstu dnevnika krenimo redom:
Do 09. januara, odnosno 7 dana nakon zadnjeg javljanja nije bilo nekih zanimljivosti u mojoj igri, nisam imao puno vremena pa nisam puno ni igrao, nakon 7 dana igre i nedovoljnog broja stolova napravio sam mali plus od 14 dolara tako da je BR iznosio 784$.
10.01.
Slobodan dan koji sam poprilicno iskoristio za igru, pred kraj dana sam napravio lijep plus od 217$ i upravo presao granicu od 1000$ jer je BR iznosio 1001$. Posto sam napravio neocekivani plus odlucio sam da se pocastim sa 2 stola od po 60$ kako bih ispunio zelju da provjerim kakva je igra na tim velikim stolovima. Nisam ima srece sa spinom jer sam na oba dobio spin od 2x odnosno 120$ ali sam imao srecu da sam oba stola pobjedio. Odlucujem odigrati jos 2 stola na kojima sam imao veliku srecu sa spinom, prvi sto 10x spin odnosno 600$ a drugi 6x spin odnosno 360$, medjutim tu je nio kraj sreci jer sam oba stola izgubio, ovaj stood 360$ sam izgubio posteno od jacih karti, a na stolu od 600$ sam imao jednostavno peh, na all in uzvracam all inom sa AA, protivnik ima A5 razlicitih znakova, ali ima toliku srecu da mu na stolu dolaze 4 karte iste boje kao njegov A. Tako da dan zavrsavam sa BR od 1001$ i malim iskustvom na stolovima od 60$.
11.01
Jos jedan slobodan dan koji ispunjavam odlicnom igrom i pravim plus od 304$ i tako BR podizem na nevjerovatnih 1305$. Oko 11 sati navece odlazim na spavanje.
12.01 odnosno danas
Budim se nekad u toku noci iz sna u kojem sam sanjao da igram poker, nista cudno reklo bi se jer sam zadnja 2 dana aktivno to i radio medjutim ja se svojih snova nikad ne sjecam ali sam se ovog dobro sjecao i cak se sjecam detalja, igram u buducnosti fixed limit koji nepamtim kad sam zadnji put igrao i to na limitu 15/30 dolara na stolu koji se zove tako i tako i ide me extra dobro, pobjedjujem svakakvim kartama. Uzimam telefon da vidim koliko je sati kad ono pola 3.
Nesto mi san neda mira i posto svakako igram preko telefona a telefon mi u ruci odlucim da se logujem i da sam sebe razuvjerim da sto tog i tog imena ne postoji i par sekundi kasnije gledam telefon u soku. Na fixed limitu 15/30 jedini aktivni sto se zove upravo onako kako sam sanjao, sto za 10 igraca na kojem upravo igra njih 8. Odlucim da sjednem za sto kao i snu sa onim sto imam preko 1000$ odnosno sa 305$.
Ni jednog igraca ne znam, na BB dobijam 24 list, nakon raise i reraise od protivnika jedini logican potez je fold ali ja uvjeren u svoj san u igru ubacivam 45$ a nakon jos jednog reraise dodatnih 15$ a da karte nisam ni vidio. Na flopu 2 lista, nadam se boji, opet reraisovi na kojima vise nema povratka tako da igram i na turnu dobijam peti list i na kraju price odnosim pot od 562$ wooow.
Na SB dobijam Q2 razlicitih boja ali i njih zbog sna odlucujem igrati i na kraju ponovo odnosim pot od skoro 400$ jer su se na stolu odlucile pojaviti karte A345 i jos neka.
Nakon dvije karte vec na stolu imam preko 1000$ i razmisljam da izadjem sa stola na sljedecem BB, jer psihicki nisam bio spreman za toliki adrenalin ali na svu srecu ostajem i da ne duzim dalje i onako predug post, nakon nesto manje od 2 sata igre izlazim sa stola u momentu kad sam imao 3140 dolara, iz VIP Shopa uzimam jos 40$ za osvojene starcoins tako da moj BR ima trenutno 4180$.
Idem sad spavati a kasnije cu razmisljati sta i kako dalje.
Jos ni sam ne mogu da vjerujem sta sam upravo dozivio.