gmiko napisao:Dobro da si pročitao cijeli moj post pa onda odgovorio i to se još uhvatio na najnebitniji dio posta. Neću sad ulazit u rasprave o nogometu, vrlo je jasno što sam htio reći. Bar bi trebalo biti.
Što se Darwina Moona tiče. On nije doprvak svijeta u pokeru. On je netko tko je završio 2. na turniru WSOP Main Event u texas holdemu. Ništa više. Ništa manje.
U pravu si, i prvi post i ovo.
Također, svi spominju Darwina Moona, što se mene tiče, njegova prava wrijednost kao poker igrača će se vidjeti ako uspije napraviti deep run na sljedećem WSOP ME ili nekom drugom velikom turniru (velike su šanse da neće).
Ako pričamo o sreći, kako to da je prošlogodišnji pobjednik Eastgate (skoro pa nepoznat ili amater prije ME) ove godine opet bio duboko u ME (završio 78.) i imao dobre rezultate između 2 ME? Ili, Phillips, amater u 2 godine 3. i 45. s fieldom od 6,5k igrača? To što se neko pokerom ne bavi profesionalno, ne znači automatski da je loš igrač.
Na kraju, većina profesionalnog sporta je bliža biznisu i politici nego sportu. Samo mala usporedba - kolika je halabuka bila oko Eduardovog navodnog simuliranja, a koliko zbog Henry-evog dokazanog igranja rukom? Takve se stvari događaju u svom profesionalnom sportu tako da poker ispada jedan od poštenijih sportova - nema suca koji će te pokrasti ili nekog nadležnog tijela koje će politički utjecati na rezultat, sve ovisi o tebi i trenutnoj varijanci (naravno, uz uvjet da je dealer pošten).