i3 i i5 u laptopu ili ti ga mobile serija (na kraju oznake proca ima M) nema 4 jezgre već ht - hyper trading (virtualne 4, fizičke 2), ali i to je puno bolje od low budget procesora, jer je bolji za multi tasking kaj svi mi radimo (tisuću prozora, explorer, poker, hem, sharkscope, muzika...bla bla bla)
za 6 soma nađeš i7 i ja bi definitivno to uzeo, kaj se tiće ovoga da je bacanje love, vjerojatno je, al ono iz mog iskustva, nakon godinu dve počnu obično sranja na ovim jeftinijima, ili se grije sve više ili plastika počne odjebavat itd
meni je bilo žal do nedavno kak cijene padaju kaj sam dal 6,5k za lap, asus N serija koja je malo skuplja, al sad dok je frend bio s lenovom koji je bio 4,5k kn otpala mu jedna tipka i jako se čuje dok radi a dok ga je kupio bio je tiši od moga, vjerojatno ga treba ispuhat ali moj isto radi već godinu dana, tak da neznam...
http://www.nabava.net/prijenosna-racuna
2104,65924
ovo ti je link na nabavu net, stavil sam filtere i7 (sandy bridge 4 jezgre virtualnih 8) , 17.3" i 18.4 ekran, i full hd reza
ako makneš full hd ima i jeftinijih, ali ja imam full hd, a prije sam imo 1600x900, i reko sam nikad više nebi uzeo lap bez full hd-a, bar ako je ekran 17.3" i više, puno više radnog prostora, i obično kvalitetbiji paneli, bolje boje i kutevi gledanja
od asusa, N i G serije (s tim da je G vrh tj. gamerski lap i jako skup,kao i alianware od della) su kvalitetniji laptopi a ove K više onak, npr. N75SF je piletina, brijem da i sve igre vrti na ok postavkama
njegova grafa GT 555M + procesor i7-2630M (koji je i malo slabiji od njegovog) vrti crysis 2 na high postavkama i do 41 fps
Također obično su lapovi koji dođu s windowsima skuplji i ima isti bez koji je jeftiniji, al ono ak je razlika mala, ok je jer nemaš nikakve zahebancije, al svakak ćeš morat deinstalirat kod večine proizvođača masu aplikacija koje ti netrebaju......
kaj se tiće jeftinijih istina je da su svi danas overkill za poker, ja imam i5 proc i to prvu generaciju pa neznam dal sam vidio da procesor ide iznad 20%
al ono meni je bitno i da je stvar na kojoj provodim pola dana ok, kvalitetna, svi ti skuplji imaju i bolje zvučnike, na mom su od bang & olufsen, svako ko se kuži u muziku zna kaj je to, kučište je obično kvalitetnije bilo aluminij ili plastika itd.
također za hem je bitan ssd, ali takvi lapovi su jako skupi, ali na svakom ovom od 17.3" imaš dva mjesta za hdd, tak da možeš ubacit naknadno a tvoj ti ostane za storage
ili ako već imaš dva obična ili neka hibrida staviš ih u raid i opet super
ja bi sutra otišo po ssd ali me jebe što bi ga morao otvarat , a onda ak se kaj desi i ode na popravak ak skuže da sam ga otvaral gubim garanciju, tak da ću pričekat
još jedna jako bitna stvar, ako misliš u budučnosti spajat na lap monitor koji ima veću rezu od 1920x1200 moraš uzet lap s display portom, možeš tu rezu dopit i preko dual link dvi konektora, al mislim da lapovi to nemaju ako i maju dvi onda je kolko ja znam single link
znači display port, to imaju svi macovi, i neki hp, za druge neznam
npr. ja sam htio kupit 30" mon prije par mjeseci i da jesam ne bi ga mogo spojit na svoj lap bar ne s full rezom, čak sam htio i kasnije zamjenit lap za desktop računalo i slične opcije....
eto, sretno s kupnjom