Tema: Varianca
Pozdrav
Ovako, zanima me kako s nositi s bad runom. Konkretno igram od 7 do 10 stolova 0,02/0,04 euro nl holdem, dolje je slika u usd ali to je do managera. Prije nekih dva tijedna me krenulo loše, ljudi su uvijek imali jači hand od moga a ja uvijek hand baš tolko jak da ga nemogu baciti, i onda je došao dobro poznati tilt i stuko sam dosta bankrola, nešto i na večim limitima. Srečom lagano sam se vratio, i s dobivenim iskustvom više gurao ruke dok sam favorit i gotovo izbacio slowplay. Problem su zadnja dva dana koja su nevjerojatna. Bar za moje znanje i pojimanje pokera.
Skračeni primjer, solidan lik otvara s MP, ja na butonu callam s 88, flop AA7, ja mini raise on call, turn 8, ja ček on mini raise (duplo manji od mog na flopu), ja dižem on all in ja call, otvara AK river K, 150 efektivni stack. Ajde ima 7 outova, al di su oni dok mi pogađaju 2 outa, kao kad me nit/tag 3 beta a ja s AA samo callam i onda s mini raiseom ga na T high flopu navučem na all in, on otvara QQ i river Q, ili neki runer runer. Jučer mi se to dogodilo par puta. Čitao sam tu da na tim limitima nema fancy pokera i kužim to al kad nekog imaš priliku staviti na uski range probaš malo nakaj novog i izvuč možda maksimum.
Poslije svega kaj mi se desilo (dva dana) me več tolko strah da sam se počeo osiguravati tj imam set i dvojicu u potu, i znam da prvi ima flush draw a drugi je totalni manijak,prvi raisea flop, drugi zove i ja ne guram, već callam zato jer prvi je unutra sto posto a neću otjerat drugog a i da vidim turn, turn blank prvi diže drugi plača ja all in i river popuni prvome boju. Efektivni 100bb. Isto mi se desilo par puta. Dolje na slici graf prikazuje samo all in valeu, a di je još tona handova koje sam bacio zbog flopa, svaki put padne A kad ja imam QQ, KK, igram puno konektore u suitu al flop uvijek nešto deseto...... Inače igram do 20 vpip i u zadnje vrijeme dosta limpam jer nemogu nikog izolirat.
znam da se handovi ne stavljaju ovko al ovo su samo skračeni primjeri stavit ću ja uskoro kak se spada samo da još malo bolje pohvatam neke stvari, pa da mogu postavit konkretnija pitanja.
Malo sam surfao i znam za variancu, al ipak ovo je frustrirajuće.
Imam 3 pitanja:
1. Dali se na microlimitima može koristiti SPR s handovima s kojima pucaš na TPTK ili over par, jer ima toliko chasera(tako ih ja zovem) koji callaju open raise i do 60%, i onda imaš takva dva u potu i za poludit, a ne mogu otvarat s 10BB jer niko ne zove, a i prozirno je kaj imam s takvom igrom, a opet limpanje s namjerom da me neko raisea rijetko funkcionira.
2. Dali je bad run možda samo prečesto dobivanje dobrih handova koje se onda kompenzira i češćim bad beatovima. Mislim da to nema smisla al nemogu o tome više razmišljat pa pitam vas.
3. kako se vi nosite s bad runovima i što mi je činiti, svaki savijet dobrodošao, hvala
sad ću probat stavit graf, što se tiče pisanog sadržaja ipak sam početnik, pa se ispričavam za eventualne gluposti ako sam ih napisao i nek me se upozori, e da ovo pišem sve drugi put jer sam prvi put taman na kraju nešto zahebo, lol