Re: Pokeraši i poslovni svijet?
Glavu, matematiku i logiku treba koristiti svuda ako želiš uspjeti. U poslu je bitna i ideja i znanje kako ju realizirati ili uz čiju pomoć ju realizirati.
Posao nije partija pokera ili nekakav turnir u kojoj pobjediš ili izgubiš i onda igraš ponovo. Stvar je puno kompleksnija i odvija se kontinuirano kroz život ili jedan njegov dio. Ako bustaš, nije dovoljno uplatiti ponovno i zaboraviti što je bilo. Posljedice su daleko teže, materijalno, moralno i psihološki i poslje se je teško vratiti u igru i ponovno na puteve uspjeha.Da skratim, ne bih povezivao ove dvije kategorije i ne bih volio da mi uspjeh u poslu varira kao uspjeh na pokeru, da mi nekakve varijance kroje sudbinu i sudbinu moje obitelji. Posao je posao, a poker je kocka, uvijek bio i uvijek će ostati, ma koliko god mi to negirali.
Ne slazem se s tobom, pa vecina ovoga sta si napisao vrijedi za pro poker igrace. Pod pro mislim na one koji zaradjuju igrajuci poker i placaju tako racune, ma kakvi stakesi bili.
1. recenica - isto vrijedi i za poker pro igraca, za rekreativca dakako ne, ajmo dalje...
2. recenica - Poker nije partija pokera ili osvojeni(izgubljeni) turnir i igranje ponovo istog, bar ne iz perspektive pro igraca, za njega je poker zivotno usavrsavanje i stanje racuna na kraju tjedna/mjeseca/godine i jos mnogo toga, ali sad pisem samo replike
3. #Stvar je puno kompleksnija i odvija se kontinuirano kroz život ili jedan njegov dio. Ako bustaš, nije dovoljno uplatiti ponovno i zaboraviti što je bilo. Posljedice su daleko teže, materijalno, moralno i psihološki i poslje se je teško vratiti u igru i ponovno na puteve uspjeha.
# - ovo sve vrijedi za poker PRo igraca
4. Ako mislis da je u pokeru SAMO dovoljno ponovo uplatiti kad bustas, onda mi reci od kud ce uplatiti poker PRO igrac kad busta?
Uglavnom, nije mi bila namjera kontrirat, nego tvoj cijeli tekst vrijedi i za poker kao i za posao, bar ja tako mislim. Ako mislis da dok igras i zaradjujes za zivot kroz poker ne postoje moralne, psiholoske i materijalne konzekvence onda se grdo varas, a isto tako ako mislis da u poslu ne postoje downswingovi/upswingovi isto se varas .