iAcesHigh napisao:stu napisao: moj prvi idući veći cilj je istrčati polumaraton tempom ispod 6 min / km, to bi značilo 21 km ispod 2 sata. ako to uspijem već ove godine na zagrebačkom (hervisovom) polumaratonu, nitko sretniji od mene
ma zašto ne bi mogo, garantiram da ćeš uz malo treninga moći!
želja - ispunjena otrčao sam zagrebački polumaraton jučer za 1:54:13, skoro izjednačio tvoj rezultat od prošle godine hehe.
na treninzima kroz školu trčanja sam dosta brzo napredovao i iskreno, nadao sam se da mogu ići i brže od ovoga, što su mi i treneri potvrdili, recimo između 1:45 i 1:50. međutim, u četvrtak me uhvatila bolest, grlo se upalilo, nos počeo zaje*****, dobio temperaturu... u petak sam bio praktički siguran da neću ni ići. onda mi se situacija počela popravljati i riješio sam se temperature, a u subotu me još samo nos mučio, grlo skoro više nisam ni osjećao.
u takvom stanju sam odlučio ići u zagreb na trku, jer je zajednički prvi polumaraton svim školarcima, i nisam to htio propustiti ni za što na svijetu. tako da sam došao na start promukao i s nosom u katastrofa stanju prvih 11-12 km sam držao super jak tempo, blizu 5:00, što bi bilo dosta za oko 1:45 da sam izdržao do kraja. no onda su počela sranja sunce opalilo u glavu, počeo sam još jače disati kroz usta i gubiti zrak, noge su slušale sve manje.. bolest me dotukla, a pauza između druge i treće okrjepne stanice me doslovno ubila negdje između 11. i 16. kilometra.. tempo mi je pao u par kilometara skroz na 6:00, jedva sam se vukao. na kraju sam stisnuo zube i izgurao to s ukupnim prosječnim tempom oko 5:20.
inače, zagrepčani su bili bolji (po onom što sam čuo) nego prošle godine, s više razumjevanja i manje psovanja ciljna ravnina je bila čisti gušt i tamo u ilici kod name, odlična atmosfera!
prezadovoljan sam svojim prvim polumaratonom, sad polako nastaviti s treninzima i nizati nove utrke
kakvi su tvoji planovi, mudro šutiš u zadnje vrijeme? jel planiraš možda ponovo na wings for life?
Small stakes poker is like your birthday: everyone calls you, which is supposed to be nice, but it ends up getting annoying.