Tema: Let's stack 'em up !
Pozdrav! Ja sam Marko Markuš aka "Blerin" na stolovima. Nedavnim ulaskom u coaching s "Roba59" odlučio sam se na "puno radno vrijeme" posvetiti pokeru!
Što trebate znati o meni? Imam 23 godine, završio sam srednju školu za multimediju, a nakon toga upisao i završio srednju glazbenu školu za gitaru. Ove godine sam pokušao upisati Muzičku akademiju u Zagrebu, međutim, tremaroš kakav jesam, nisam uspio iz prve, ali moram priznati da mi je u jednu ruku i drago! Nakon neuspjelog prijemnog zapravo sam osjetio olakšanje jer nakon dugo vremena nisam više imao u životu ništa što MORAM napraviti, a i nebi ušao toliko u ovaj svijet pokera! Daleko od toga, uvijek sam imao puno slobodnog vremena, no isto tako uvijek sam u glavi osjećao kao da moram nešto raditi (što često završi neradom ).
Otkud tolika želja za pokerom pokraj svega ostalog? Igram ga već dvije godine. Većinom sam bio loser i breakeven igrač (bio sam jedan od onih koje sada tražim po stolovima ). Počeo sam ga igrati iz znatiželje. Pošto je buraz (to vam je onaj tupson TriatlonacAmater) zaposlenik PokerStarsa i veliki ljubitelj pokera te frendovi s kojima se družim igraju poker svakodnevno, odlučio sam saznati što je to tako zanimljivo. Stalno smo se nalazili na kavama i oni bi pričali o nekakvim FPP bodovima, nekakvom rakebacku, dealovima, nekim nepoznatim pojmovima kao VPIP i PFR, a ja sam za to vrijeme buljio ko tele u šarena vrata Nakon nekog sam se vremena počeo praviti pametan i pretvarao se da razumijem o čemu pričaju, ali naravno nisam imao pojma o čemu se tu radi... Zatim mi je jedno godinu dana buraz konstantno uplaćivao po 10-20 dolara, nekad sam dobio rakeback i tako, lagano sam pikao gumbiće Plus sam prvi puta osjetio prošle godine u 11. mjesecu nakon kupljene knjige NO6MaxBullshit! Ona me naučila nekoj disciplini i osnovnoj igri. Počeo sam lagano shvaćati važnost pozicije i sl. Da se razumijemo, igra mi je sada poprilično daleko od toga, ali eto od tud sam krenuo. Od 1-4 mjeseca ove godine igrao sam većinom NL2 na PartyPoker mreži i beatao ga s nekih 20bb/100 te mi se nije micalo s tog limita. Zašto? Pa priuštio mi je solidan džeparac pa napokon nisam mora žicati starce (nažalost, početkom ljeta mi se cijeli komp crashao pa sam izgubio poveću količinu HH i ne mogu to potkrijepiti grafom )
Zatim, jedno mjesec-dva nisam baš igrao zbog prijemnih na akademiji. "Pravom" pokeru sam se okrenuo u 8. mjesecu. PartyPoker je imao ljetnu promociju u kojoj sam zaradio najviše u svom životu kad je u pitanju poker. Igrao sam NL10 fast (s poprilično riskantnim BR ispočetka) te završio mjesec s -$230 iz igre, ali nakon dobivenog RB zarada je bila +$1000!!! To mi je bilo WOOOOOOOOW, sjedim za kompom, zabavljam se i zarađujem - zakon!
Nakon tog mjeseca sam odlučio da ću ovu godinu posvetiti pokeru. Sve zvuči lijepo i krasno, ali svi znamo da nije potrebna samo želja nego i volja i rad... Možeš imat svu pokerašku pamet ovog svijeta i ništa ti neće pomoći, ako ne uložiš sate u grind! Moram priznati da sam dugo vremena znao osnove koje su potrebne za postati winning player, ali ono što me učinilo boljim zadnja 2 mjeseca je mindset. Pomoglo mi je puno gledanje videa od HansTheGreat s Gordonom Gekkom, gledanjem videa Nanonoka te različitih podcasta HighStakes igrača (koji nisu nužno pričali o strategiji nego općenito o životu pokeraša). Gledanje tih videa me natjeralo da shvatim kakav approach trebamo imati prema igri, prema tiltu, radu i svemu ostalom.
Krajem 8. mjeseca sam počeo aktivno gnjaviti frendove za detaljnije odgovore što se tiče 3beta, PFR, c-betanja, počeo gledati videe kojih ima i previše po internetu pa čak i nedavno počeo objavljivati svoje handove i raspravljati na tuđim što mi je Roba preporučio i mogu potvrditi da to nesvjesno puno pomaže! U ostale detalje neću sad ulazit nego ajmo na nekakve vidljive dokaze!
Da počnemo s grafom 9. mjeseca tijekom kojeg sam ujedno pobijedio na 2 turnira (buy-in 50 pointsa na partyu) te osvojio $113 i $111. Pool je bio oko 350 ljudi. Zapravo, na BuzzPoker sam također osvojio turnir s 50 ljudi i dobio - pazite sad - $32
Ovo je graf na NL5 fast s NL10 casual stolom sa strane. Mjesec je završio na 12bb/100, +€146,73
Zatim, 10. mjesec nastavljam igru na PartyPokeru i krećem lagano na NL10 te se prebacujem na PlanetWin365 mrežu. 9,73bb/100, +€389,35
BR se u mjesec i nešto sa 100€ popeo iznad 500€ te sam ulaskom u coaching probao NL25 te naišao na mali problem nedostatka prometa. Odlučio sam dio BR prebaciti na Microgaming te kombinirati 2 sitea. Čekajući da prođe proces prebacivanja para nastavio sam igrati NL10, ali ulaskom u ovaj mjesec dogodilo se ono što svi mrzimo. Trenutno na NL10 imam downswing od -95€ .
Na prošlom coaching sessionu smo malo prošli kroz handove i raspravili o ponekim greškicama, ali većinom je rezultiralo time da beatam ajmo reći 80% protivnikova rangea, ali protivnik ima onih 20%... Uglavnom, set na set, K high flush na A high flush, set protiv FD i sl. But it's poker!
Nakon 4 dana grindanja po 8h dnevno ovaj tjedan jednostavno nisam mogao upecati plus dan (dobro lažem, imao sam jedan +20€) Jednostavno, flipove ne dobivam, ne mogu flopati, baš me ne ide... to se sve nakupilo i došlo je do toga da sam jučer palio session u 3 navrata i svaki put ugasio nakon 15 min igre zbog manjka koncentracije i manjka volje općenito.. Odlučio sam jučer da ću odmoriti od igranja do danas dok ne napišem blog i dok smirenom glavom ne prođem kroz plan za dalje. Mogu iskreno reći da jedva čekam da upalim stolove i da u session krećem vrlo samouvjeren!
Nakon ovolikog pisanja lijen sam više print screenat i stavljat sliku bankrolla pošto je rascjepkan izmedu PartyPoker,Microgaming i Planetwin365 te Netellera, ali ako vas zanima brojka, trenutno sam na 500€ zahvaljujući tome što sam na PartyPokeru prošli tjedan od 0€ došao do 90€ Dobio 6 mjesto na onom istom turniru te taj bankroll preko mobilne aplikacije digao na 90
Što možete ubuduće ovdje očekivati i kako ću ja raditi na sebi?
Prvo se ispričavam na poduljem postu, ali eto, prvo pa muško!
- objavljivat ću nove grafove minimalno jednom tjedno, a nekad i češće ako se neki upswing ili downsing neočekivano dogodi
- očekujte barem 2-3 handa tjedno na forumu za raspravu jer uvijek volim čuti tuđa mišljenja!
- odgovarat ću ostalima na handove i postove, možda ne uvijek najbolje but I'll do my best ! Svi smo ljudi i svi griješimo
- cilj je igrati minimalno 40h tjedno, ali s obzirom na višak vremena i veliku volju za igrom i napretkom vjerojatno će se ta brojka približiti broju 50.
- kada se osjećam potpuno koncentrirano igram samo poker bez ičeg drugog ,no većinom nakon 2-3h igre svima padne koncentracija. Ja sam našao lijek za sebe, smanjim broj stolova na 8-10 te upalim neki podcast da me opušta te da mi ne dosadi igra i zatim se kroz 1-2h vratim full grindanju!
- imam podršku trenera Robe 24/7 što mi je jako drago i mogu reći da je jako pristupačna osoba. Za svako pitanje ima vrlo dobro objašnjenje.
- kao što sam gore napisao volim gnjavit ljude i kad me nešto zanima uvijek pitam i gnjavim dok ne saznam sry, ali takav pristup mi je počeo davati rezultate pa eto
Samo da napomenem da ovdje neću pisati o taktikama i načinu igre jer to nije bit bloga. Za to postoje ostale teme u koje možete postati svoje handove da ih komentiramo. Ovdje ću objavljivati svoje upswingove i downswingove, stavljati grafove te općenito pisati o svom napretku u poker karijeri kroz coaching te kako to sve utječe na moj život! Neću radit nikakav challenge od $50 do $100000 i slično jer mi je cilj naučiti pravilno razmišljati te kako se sam prilagođavati nadolazećim situacijama u pokeru ! Smatram da će zarada sama od sebe doći ukoliko uradim sve kao što ćemo isplanirati i sve što zaradim usput ću uzeti kao bonus za rad te ću u početku ulagati u pribor potreban za igranje. (jači laptop i sl).
Uglavnom, to bi bilo sve od mene zasad, odoh upisat napokon jedan plus dan! Uživajte i nadam se da nisam bio predosadan! Radujem se daljnjoj suradnji sa coachom Robom i ostalim dobrovoljcima na forumu! Čitamo se i GL na stolovima!
Zadnji popravljao Stormpay (09-11-2014 01:28:34)