Vraćam se bloganju!
Puno se toga dogodilo od zadnjeg posta, bio sam dosta zaokupljen pokerom u to vrijeme i jednostavno sam prestao radit updateove. Nastavak priče od zadnjeg posta je da sam nakon Dubrave bio na moru 10ak dana gdje nisam previše grindao, a onda sam uzeo stan u Samoboru gdje sam bio 2 mjeseca, ali sam se zbog zdravstvenih problema majke vratio doma i tu sam nekih 2-3 mjeseca. Radim kao trener i dalje i igram nogomet u 3. ligi.
Inače IRL sam osoba koja ne voli pričat o svojim slabostima, točnije skrivam ih i jako ih se sramim iako to neću nikome reć, a često bi agresivnošću skretao s takve teme, negativnim odnosima prema drugima sakrivao svoje "slabosti". Ipak, sa čitanjem knjiga i edukacijom o socijalnim vještinama i načinu razmišljanja ljudi sam shvatio da sam cijelo vrijeme bio u krivu i da je takav način razmišljanja jako loš. Ono uzrokuje odvajanje od ljudi jer si stalno u strahu od pokazivanja slabosti, a u našoj prirodi je biti okružen ljudima. Smiješno je što većina tih slabosti su imaginacija naše percepcije sebe, a koju nitko ne vidi osim nas samih, a ako i vidi ne pridodaje tome važnosti ni 1% koliko mi dajemo.
To otkriće mi je pomoglo da objektivno pogledam svoje stanje i nađem svoje life i poker leakove. Sve te i poker i life leakove mogu objasnit kroz ova 3 citata/mudre izreke:
"Kako siješ tako ćeš i žeti"
"Svaki put kad odustaneš, to postaje navika"
"Postoje isprike, i postoje rezultati"
Shvatio sam da su mi žetve bile slabe jer nisam sijao, da sam navikao odustajati čim postane teško i da imam ispriku za sve.
Nema se što ubrati kad je "Mental game of poker" napola pročitan, kad u flopzilli nema saveanih rangeva, kad crev nije pokrenut mjesecima, kad se ne reviewa hh, kad se ne sweata, ne šalje hh.
Odustane se nakon par loših dana, odustane se jer je problem držati se preflop routine, stoplossa, ne gledati cashier, problem je pogledati tutorial za crev jer su dosadni, staviti hh na forum, lakše je gledat tekmu na tv nego odgrindat zadano vrijeme kad si umoran ili nemaš volje.
Kao što je mojoj majci za njen život kriva sudbina, Bog, SDP, HDZ, sirijci, merkelica tako su i meni krivi umor, skripteri, slavlja, rođendani, cura, mama, braća, radnici na obližnjoj limariji, mobitel, viber, facebook, index, treninzi, utakmica na tv-u, bogati sinovi, nitovi, zoom, manijaci, nit fishevi, luckboxovi, ev line, redline...
Imam prijatelja sa kojim sam igrao nogomet oko 5 godina do seniora. On je tad odustao jer nije dobivao minutažu. Živio je za zajebanciju i mijenjao je cure ko čarape, bio je prosječan učenik. Živio je sa mamom i sestrom, nije imao mnogo novaca. Nismo se vidjeli oko 5 godina. Prije pola godine sam čuo jednu priču o njemu, odbio je četvorku iz jednog predmeta na 3. godini fakulteta, nije je prihvatio jer ima sve 5 u prve dvije godine. Otišli smo na piće prije par mjeseci i kaže: Kad sam upisao fakultet, zadao sam si cilj da hoću proć sve sa 5.
Pišem ovo sve jer sam otkrio da sam skrenuo daleko s puta prema svojim ciljevima. Želim financijsku neovisnost s kojom ću pomoći ljudima oko sebe, a možda i šire. Želim nešto promijeniti nabolje.
Da to uspijem, trebam promijeniti sebe i zato sam si zadao cilj, a to je meditacija svaki dan. Mislim da je to dobar 1. korak.
Počeo sam 2-3x sa meditacijom i naravno prekidao, iako sam se osjećao super.
Meditacija: 1/21 (danas odradio)
Zahvalio bih se i svima iz poker zajednice koji su mi dosad pomogli ili pokušali pomoć, a većini se nisam znao zahvalit kako sam trebao i zato ovim putem, hvala vam!
Zadnji popravljao niveaformen (25-02-2016 17:57:34)