Imali smo coaching sinoć, završio je oko pola 1 u noći i odlučio sam imati session do 4 jer mi je faks u 9.
Stanje je bilo 0,12$ profita overall i nekakvih 0,20bb/100 handova.
Nakon 2 i pol sata igranja stanje je bilo sljedeće:
Dosta sam svladao početna otvaranja, ne mogu reći da znam 100% kako kada kod nekih marginalnih handova(k10O UTG ili k9Ona UTG)
Napredne tablice sa cold callanjem zapravo povezujem sa OR, to je odličan savjet koji sam dobio od Gorana i Roberta jer sam prvo bubetao UTG, MP, CO...a sad prvo učim OR za svaku poziciju i onda gledam što mi je logičnije callati, što otvoriti ili što 3betati.
Također tu imam ponekad problema jer u glavi mi zvoni negdje da ima pozicija gdje A5s ide za blef, a onda ja moram brzo po tablici traziti jel to tu ide ili to tu ne ide...također da otvorim KJs sa MP, CO raise, BTN 3bet ne znam što bi trebao napraviti...sve su to kod mene početničke stvari koje savladavam kroz igru i edukaciju, nekima jo ovo trivijalno što pišem, a ja bi htio da i meni bude trivijalno nakon par tjedana
Na flopu dosta cbetam i boardove koje smijem i one koje ne smijem, agg mi je oko 4 na flopu, cilj mi ga je smanjiti, a također tu će mi pomoći dokument koji smo dobili na coachingu, turn dosta pasivno odigram u odnosu na river i flop-čak i to mislim da je loše jer ako i odigram cbet na flopu, a dođe neki blank npr k79-2 a ja imam q8 ja cu ga prije checkirati nego betati, a double barrel bi tu predstavljala neki value ako me protivnik callao sa nekim drawom ili devetkom...
Evo sada ću postati 2 handa za koja mislim da sam jako loše odigrao te ću obrazložiti zašto i zašto više neću to raditi:
https://www.weaktight.com/h/56df1f27d3904358318b4717
Preflop otvaram 3BB jer 97s otvaram na BTN, UTG me calla
Flop qq9 rainbow, njegov check, moj bespotrebni bet-na coachingu su stalno pričali da ne cbetamo middle pair, calla me jača devetka, a raisa me q(bar bi ja igrao check/raise ovdje)
Turn 2, dva trefa na boardu-radim kontradiktornu stvar koju sam napisao gore-betam turn jer sam uvjeren da nema q ni 9 te ga stavljam na neke 88 ili 77, možda aj-kasnije mi je roba objasnio da moj bet nema smisla i sad mi itekako moj bet nema smisla
River dolazi 10 i tu on mi beta pola pota i da sam sad u istoj situaciji ne znam što bi napravio...
Jel bi me trapao s q, možda a9, možda moje famozne 88 ili 77, on u 1,01 pot beta 0,43, mislim si taman da callam da me uzme, a opet s druge strane možda blef upravo zbog toga što izgleda kao value
Callao sam, imao je a6s i odnio sam pot.
U sličnoj situaciji bih ponovno checkirao flop, turn odigrao x-call, a river x-fold
Drugi hand je bio najveći dobitak sinoć;vrhunski natkup koji bi sada opet bacio jer na 4bet OOP sa AQs nemam šta raditi
BTN otvara 0,08, ja na SB 3bet na 0,22, on 4bet na 0,72 i ja call 0,50
Flop q49 dva pika, checkiram, pustam njega jer znam da ce betati te guram all in jer sam pogodio tu babu i kad sam već ušao unutra nebi foldao jer sam dobio flop za koji sam platio-greška je najveća što nisam foldao 4bet sa AQs, qq bi shavao, ali AQs definitivno bacam sljedeći put
Turn 2
River 8 pike
On AK ja AQ i uzimam pot.
Flop mi se čini da sam dobro odigrao jer sam dobio što sam htio, a da je imao KK ili AA mislim da bi bio shav jer sam skužio da na microsima, barem na mojim stolovima AA i KK se limpa ili se igra preflop all in...
Ispričavam se ako terminologija negdje nije kakva bi trebala biti, još sam amater veliki te se nadam da ću svaki dan nešto novo naučiti...
Idem sada gledati malo bet sizeing, to isto nemam dobro-mislio sam do neki dan da 1/3 pota je dobra na turnu kao value, a zapravo jučer čujem na coachingu kad je flop wet da za value 75%, jedino manje ako je dry...
Nastojati ću pisati što više, koliko mi obaveze dopuste, ali definitivno da mi je poker uz bok faksu jer kad vidim okolinu i da se može ako se hoće zarađivati od pokera uvjeren sam da će mi se sve jednog dana isplatiti...
Evo i moj graf nakon 10 dana coachinga-
Do sljedećeg puta
Zadnji popravljao Intelligent investor (11-03-2016 15:02:47)
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.