Taman danas planirao napisati post a eto kao da si znao i preduhitrio me
Prije nego pocnem, kome nije tolko dosadno da sve procita neka procita barem zadnji paragraf pa ako slucajno ga zanima nesto u vezi tog sto sam napisao da predlozi ideju
Upisao sam napokon gitaru na konzervatoriju u Trstu te cu tamo studirati slijedecih 5 god. Cijeli fokus je bio na tome do sad.
Sto se pokera tice, nisam updateao iz razloga sto nisam imao sto updateat. Zapravo, nista vrijedno updatea se nije desilo. Igram NL4-5 sa povremenim odlaskom na NL10 ako mi fali bodova za neke statuse ako nesto lovim itd. NL10 sam igrao cijeli 8. mjesec na bwinu kada su imali ljetnu promociju al kasnije sam se spustio, iskoristio zaradu na moru, na satove talijanskog i tako jos par stvari.
Sad se vjerojatno pitate zasto se spustam stalno, a eto objasnjavam i uzivo svojim poker frendovima da igram iskljucivo iz zabave sto znaci da ne tezim dizanju kroz limite pa da svu zaradu stavljam u BR da se dignem kroz limite, da ucim igru konstantno i slicno nego nekih 25% ostavim na BR ostatak vadim van. Igram jako konzervativan BR management sa 50BI po limitu sto znaci dici cu se za limit ali tek kad dodem do 500 $ (to sporije napreduje kad withdrawam vecinu) ali to radim iskljucivo jer sada na NL5 ako izgubim 10 stackova bas mi je skoro isti osjecaj kao da sam dobio 2-3 stacka.
Igram u prosjeku 2h dnevno te mi zarada sa RB dode do nekih 150-200 $ mjesecno sto je za jedan hobi s kojim se bavim u slobodno vrijeme meni cisto ok jer mi je primarna stvar da prode vrijeme.
Vjerovali ili ne sad kad sam poceo tako razmisljati opustenije, puno sam sigurniji za stolom i ne tiltam i cak se zabavljam na stolovima cesce nego prije. Prednost , napominjem ZA MENE OSOBNO je ta da taj BR koji imam na racunu doslovno vidim kao play money chipove ajmo rec a ne kao novac kao sto sam to vidao prije kad sam sve sto sam imao drzao na BR i kad bih izgubio 50$ bio bih nervozan. Sad je vise to kao igrica, izgubim 50 chipova od 300 i nije problem, ako moram, spustim se level nize ako ne ne. Kad na igrici izgubite zivot kliknete restart i ponovo, tako ovdje spustim se za limit pa ponovo. A sve sto zaradim je bonus.
Nije neka najzabavnija poker prica ali cijeli fokus je otisao na upisivanje gitare sto je moj primarni cilj. Prosao sam vise vrsta coachinga, igrao limite do NL50, iskusio sam u kratkom periodu sto je potrebno da se napreduje da se postane bolji, da se vise zaraduje, razumijem sto je potrebno i sto treba sve raditi da se napreduje u ovoj igri ali iz iskustva mogu reci ja ne zelim to. Smatram da razumijem poker puno vise nego prije kada sam ga igrao za ozbiljno (naravno ni blizu savrsenom ali bolje nego prije) za sto imam rezultate kao dokaz jer unatoc svjesnim greskama koje nisu nuzno greske (ali kada bi uzeli u obzir cinjenicu kako se igra na microlimitima vecina ljudi bi reklo koji ti je k) zaradujem vise nego prije kada sam igrao isti limit. Dajem si oduska malo nadigravat igrace sto na kraju zapravo nije nadigravanje nego jednostavno nekad se neki play mora tako odigrati i tocka, jedino zasto sam prije igrao to drugacije je jer sam u glavi imao je da je to microlimit, nema potrebe to radit, ima zarade i bez toga, ali sada mi nije primarni cilj zarada nego zabava al eto pokazalo se profitabilnije na istom limitu nego prije kada sam i table selectao 90/0 igrace. Ne moramo svi ici istim putem. Nemojte krivo shvatiti, dapace da bih igrao NL100 da dodem do njega ali necu ulagat 100% svega da dodem tamo ili jos koji limit vise nego jedan mali dio cu ulagat u to pa kud se dignem se dignem. Necu se zivcirat oko pokera jer mi je puno zabavnije pratit vijesti, turnire, cash igre, streamove itd i odigrati si tu i tamo cash pa zadnje vrijeme sve cesce i turnire koje prije nisam uopce igrao.
U kratko, igram sto mi se igra, kad mi se igra s tim da u trenu dok igram i dalje dajem sve od sebe da odigram najbolje sto znam ali mi oci nisu na mjesecnoj zaradi nego kaj bude bude i nikad mi nije bilo zabavnije igrat nego sada, a svaka zarada mi je bonus.
Od sveg sto sam do sad prosao, sto je puno a zapravo i jako malo, kako za koga, moja preporuka svima koji su u startu je da razmisle sto zele od pokera, da procitaju sve sto govore oni sa visih limita sto je trebalo da se dode tamo te da imaju realna ocekivanja naspram svojeg rada koji ulazu u poker. Ako niste sigurni dal vi to mozete i dal je to za vas, nema druge nego probat i iskusiti na vlastitoj kozi ali kada krenete u to probajte dat sve u sebe a ne imat to kao usputnu stvar pa ako uspije uspije, ako ne ne. Takav stav nece uspjet nikad,najbolje ne krenut onda u to, ili igrajte dalje za zabavu i u slobodno vrijeme napredujte ili ako ozbiljno krenete uzmite si vremena i zbilja iskoristite to vrijeme da napredujete pa u meduvremenu odlucite dal je to za vas dal ste sposobni drzat taj level rada i koncentracije ili ne. Realno, svaki covjek skoro moze biti pokerpro, ne treba prirodan talent da bi se do odredenog limita doslo, ali je potrebna odredena disciplina za takvu vrstu posla i rada sto nema svatko. Ja nemam disciplinu za bit pokerpro ali recimo za sjedit uz gitaru i jedno te istu stvar ponavljat u krug dok ne izvjezbam da bih drugi dan mogao uzivati u toj skladbi dok ju sviram bez problema, za to imam disciplinu, zato se i kaze, svatko je za nesto.
Mogu javljat mjesecno kako napredujem ali eto odlucio sam do sada da ne stavljam kada se desava prakticki ista stvar svaki mjesec, odigram 50-60h, zaradim 150-200$ eventualno mjenjam site ovisi o promocijama itd. Ako vas nesto zanima neki dio igre, koliko sam koji tjedan odigrao, koliko sam zaradio, kakvi su igraci na siteovima gdje znam zaigrat, koliko napredujem na kojem limitu mozete mi slobodno komentirati ideje pa razmislim da radim redovitije update-e o toj odredenoj temi jer ovako sam iz glave ne znam sto bih redovno pisao kada ponavljam, ukrug svaki mjesec se ponavlja, nije da imam cilj tipa challenge 100-100000$ ili slicno
Uzivajte i GL na stolovima!
Zadnji popravljao Stormpay (27-09-2016 14:49:23)