Re: novi zakon??
lectefar napisao:Gle, svatko ima pravo na svoje mišljenje...
Tebi se moje ne svidja, kao ni meni tvoje...
Laku noć...Svaka ti čast na mirnoći, ispravno si postupio izlaskom iz rasprave, ali mene je toliko raspigao da sam se morao regat da mu odgovorim. Nisam novi, znaju me Roba i Goran, bio sam i u coachingu, samo mi se nije dalo registrirat.
Dakle, kolega Ledeni pingvin:
Kakve su to gluposti o neplaćanju poreza od stranih kladionica i spominjanje Kajmanskih otočja? Većina klada koje naši igrači koriste imaju licencu Malte ili Gibraltara, a to nisu nikakve porezne oaze nego punopravni članovi EU. To je i cijela ideja EU, da možeš poslovat na cijelom području Europe! Cijeli taj cirkus s IP blokiranjem je nastao zato što je (mislim) Nizozemska tužila europskom sudu i tamo su debili donijeli odluku kojom su to omogućili pa birokrati gladni besplatnog ručka to sad koriste. EU će to morati nekako riješiti, ili smo slobodno tržište, ili nismo. Prije ili poslije moramo postati i monetarna i fiskalna unija, inače cijela šarada nema smisla.
Ova blokiranja mogu samo prouzročiti prelazak igrača iz licenciranih EU kladionica u azisjke ili karipske, a njima nitko ne može ništa jer pišaju u facu i SAD-u, gdje neće jednom Mariću. Znači, što god se dogodilo, u najgorem mogućem scenariju, ostat će nam Winning poker network i Chico. Iako će vjerojatno biti daleko od toga, 888 će pobjeći jer oni baš jako paze na te regulative, najvjerojatnije Betfair i još par UK operatera, ostalo sve ostaje. Starsi su od sličnih situacija izbacili samo Slovence, primaju i dalje Poljake, a oni su daleko najnabrijaniji prema stranim kladama, tako da će vrlo vjerojatno ostaviti i nas.Da su naši političari pametni, opustili bi poreze i privukli strane operatere da zatraže licencu, kao što su napravili Bugari, prihodi su im poletjeli u nebo. Ali ne, porezi moraju biti među najvišima u Europi jer Mateša hoće svoj dio za HOO, treba sponzorirat kvazisportove kao rukomet, vaterpolo (kojeg bi trebalo zakonom zabranit jer bilo koja aktivnost gdje su u 4 najbolja na svijetu Hrvatska, Mađarska, Srbija i Crna Gora ne može bit pozitivna za čovječansto) ili onog lika što gađa leteće pepeljare.
A reci mi znas li koja je situacija sa party pokerom? On je na gibraltaru smjesten znaci u EU. Ne razumijem nece sad valjda party poker i ostale stranice placat posebno svakoj drzavi porez?