Eightfold path to poker enlightment!
"Right view" je primanje na znanje činjeničnog stanja i igra sukladno tome, bez ljutnje ili malodušja, bez "ah da, znao sam" - sve to utječe na igru i donošenje LOŠE ODLUKE!
Znači, imaš set na boardu sa 2 spadea i protivnik flata bet na flopu i na turnu. River je spade. Nema "ajme znao sam, sad on ima flush, točno sam znao da će ovako biti" nego realno sagledavanje situacije, kako ispitati što protivnik ima i kako ekstraktirati što veću vrijednost iz njega ako je slabiji, tj. kako izgubiti što manje ako je jači.
Isto je i sa softwareom kod igre online i sa svim ostalim agensima. Software nije namješten!
Ali recimo i da je. Recimo da je ta tvoja suluda teorija i točna i da sve sobe imaju namješten software. Što ti tu možeš učiniti? Kako ti to mižeš prominit? Ništa i nikako! Sve su sobe iste - namještene, tako da di god da igraš na isto ti dođe. Dakle, gledaj kako popraviti svoju igru i shvaćanje iste pa će ti i rezultati biti bolji čak i na tom "namještenom" softwareu, a ne razmišljaš o tome kako je taj software namješten. Jer čak i na takvom softwareu postoji dobra i loša igra, dobrom igrom ćeš imat bolje rezultate a lošijom lošije.
Tako da čak i ako si 100% uvjeren kako je sve zavjera što je smišna konstatacija, ali u redu, pokušaj onda odigrati što bolje svoju ulogu u toj zavjeri, pokušaj što manje se zamarati zavjerom, a što više svojom igrom i maksimalnom eksploatacijom trenutne situacije. Ti si uvjeren da je sve to namišteno, ja to smatram suludim, ali u oba razmišljanja jedna stvar je zajednička - bilo namišteno ili ne bilo ti tu ništa ne možeš nego samo raditi na svojoj igri i shvaćanju iste ili se maknit od pokera. Dakle, ili ne igraj ili igraj ka čovik svoju najbolju igru!
A neću ni spominjat kakvih natkupa ima na live igri... ko tamo namišta?! Biće Bog tako mami newbie sa tim natkupima i kupi proviziju od rakea?! Ahaaaa, zato je Katolička Crkva najbogatija vjerska institucija na svitu... jer Bog namišta karte da namami nove igrače i uzima proviziju od rakea. Sad sam skužija...