ja zbilja ne znam sve te pojmove... poker je za mene igra gdje imas 2 karte i protivnik isto tako... sve sto je meni bitno je da me protivnik kola kada imam bolji hand, i da folda kada imam losiji... najjednostavnije recno
pojmove ne znam sve, ali zato sam se i uclanio na forum malo da razmijenim misljenja s drugim pokerasima i unaprijedim svoju igru, i mozda na neki nacin pomognem drugima oko njihove...
salemetal napisao:ThoNapalm napisao:salemetal... e ne mogu pogledat taj hand, o cem se radi tu?
ne razumijem sta je problem s tim 4bet shove-om? koja situacija konkretno?
i da to s 107, znam sve mi je jasno... iako sam popizdio bio jer sam shvatio da imam vise izlaza nego sto sam mislio, a na kraju je cak on poboljsao hand... 18 izlaza cini mi se
ali da to 4bet shove i problemi s istim... koja situacija i vase alternative...pisite samo.... idem na predavanje pa odgovorim poslije
Callao si 3bet s QJs OOP. Dobri igrači jako rijetko zovu 3betove OOP, a pogotovo ne s ovako dominiranim handom. Imao si puno sreće što si flopnuo nuts, inače je ovo bacanje novaca.
I ne možeš 4bet shovat ako misliš imat i bluffove u rangeu.
4beta se uglavnom do 2.5x 3beta, tako da možeš imati relativno jeftine bluffove u rangeu, a nitko pametan ne flata 4betove.
sto se tice ovoga
zasto ti mislis da je sve u pokeru onako kako bi trebalo biti? zamisli situaciju... ja znam da to nije bas neki call, ali zar vi mislite da je svaki 3bet znak da neko ima overpair, ljudi reraisaju iz raznih razloga...
i sada npr... ja kolam s qj i stavljam ga tako na ak... dolaze brojevi, ja checkiram ... on c-beta ja reraisam... i sta ces ti sada napraviti s AK?
a sto se tice 4bet shove... zasto ja ne mogu 4bet shove? ja radim raznorazne nelogicne poteze u svrhu zbunjivanja protivnika i uspijevaju mi iznenadjujuce cesto...
npr... hand vjerojatno ga mozete viditi... ja imam a8s dizem 3x...lik iza mene kola... flop 10 10 10... ja c-betam on kola... turn 3 ja i dalje dizem on kola... river 7 ja i na riveru dizem neke 2/3 pota on kola s 44... i osvaja pot
iduci hand on dize znaci 3x utg... ja imam AA i 320$ negdje... on je digo na 18$... ja guram all-in... i sad ko sto rounder kaze sta mislis da ce te zvati... lik me je nakon nekog razmisljanja kolao s sugavim AQoff... a sta bi se desilo da sam ja 3beto on bi mozda kolo i foldo na flopu... i sta bi ja osvojio nekih 60$...ovako sam osvojio 300$... bitno je staviti se na protivnikovo mjesto i pravilno ustanoviti sta bi on mogao misliti o tebi... ja sam uvjeren da njemu ni na kraj pameti nije bilo da imam AA zbog nacina na koji sam odigro...
ali svakako se slazem da je to los call, ali kolao sam i dobio nuts ludnica...
i jedna recenica ne shvacam sta zelis reci" I ne možeš 4bet shovat ako misliš imat i bluffove u rangeu." objasni mi to ak nije problem
hvala na savjetima
uzmem neke gandže i ovako kuliram
šta da radiš kad si bog nego da se glupiraš