Tema: Blindovi pitanje

Imao bih jedno, rekao bih zanimljivo, pitanje. Naime gledajuci HEM po pozicijama uvideo sam da su SB i BB jedine pozicije sa kojima sam u minusu, i verovatno je to uzrok placanja uloga, bas sa tih pozicija. To me je navelo malo na razmisljanje i ono je islo u ovom pracu:
Ako je SB 1$, a BB 2$ jedan krug na 6-MAX , tj 6 ruku nas kosta 3$. Pa dalje 60 ruku 30$, a 600 ruku cak 300$!!! E sada pitanje, ako smo mi u tih 600 ruku u minusu 200$ da li je to " stvaran " minus ili smo mi nasom igrom stvorili plus ali nedovoljan da pokrije troskove igre koje placamo svakim krugom preko SB i BB a koji je u ovom slucaju 300$???? A ako ovome i dodamo, tj oduzmemo rake koji nam uzima kuca, postavlja se pitanje nismo li mi malo u nezavidnom polozaju??

00

2

Re: Blindovi pitanje

durrrko napisao:

Imao bih jedno, rekao bih zanimljivo, pitanje. Naime gledajuci HEM po pozicijama uvideo sam da su SB i BB jedine pozicije sa kojima sam u minusu, i verovatno je to uzrok placanja uloga, bas sa tih pozicija. To me je navelo malo na razmisljanje i ono je islo u ovom pracu:
Ako je SB 1$, a BB 2$ jedan krug na 6-MAX , tj 6 ruku nas kosta 3$. Pa dalje 60 ruku 30$, a 600 ruku cak 300$!!! E sada pitanje, ako smo mi u tih 600 ruku u minusu 200$ da li je to " stvaran " minus ili smo mi nasom igrom stvorili plus ali nedovoljan da pokrije troskove igre koje placamo svakim krugom preko SB i BB a koji je u ovom slucaju 300$???? A ako ovome i dodamo, tj oduzmemo rake koji nam uzima kuca, postavlja se pitanje nismo li mi malo u nezavidnom polozaju??

Pa svi placaju blindove.. Ako ti gubis na sb i bb, taj novac netko uzme.. Ti taj novac vracas tako da i ti krades drugima blindove.. Bas smo prije par dana raspravljali o tome, i zarada s CO i BTN bi ti morala pokrit gubitke s blindova. Ukljuci filter SB,BB,BTN,CO.. I ako je u + nemas brige, ako je - pocni vise iskoristavat poziciju i stealat..

00

Tema je pomaknuta u ostala rasprava i razdjeljena od pitanja o HEM-u.

@ durrko
nemoj postavljati offtopic pitanja, radije otvori novu temu

00

durrrko napisao:

Jao, malo previše filozofiraš.

Pa ne uzima nama te blindove kuča, već drugi igrači koji će biti isto u toj poziciji da moraju dati blindove. Isto često ko i mi.

In the long run, svi igrači će biti isto puta na SB-u i BB-u (1/6 puta na BB-u i 1/6 puta na SB-u).

00

roba59 napisao:
durrrko napisao:

Jao, malo previše filozofiraš.

Pa ne uzima nama te blindove kuča, već drugi igrači koji će biti isto u toj poziciji da moraju dati blindove. Isto često ko i mi.

In the long run, svi igrači će biti isto puta na SB-u i BB-u (1/6 puta na BB-u i 1/6 puta na SB-u).

Sry,sry ja sam to pitanje povezao sa HEM-om zato sto sam dosao na razmisljane analizirajuci ga.

Roba pa nisi lepo procitao, nisam rekao da mi ulozima placamo kuci, vec ako dodamo rake koji nam odbija kuca!

Tilt ako imas vremena pojasni ovo "ukljucivanje filtera" ili reci gde ima ako ima vec objasnjeno. Hvala i jos jednom izvinjenje za offtopic

00

Hmmm, evo sam sada proverio i zarada sa CO i BTN ne pokriva gibitke sa SB i BB a da pri tom igram sa CO 21/17 a sa BTN 26.8/20. Ocito da slabo eksploatisem ove pozicije!???

00

durrrko napisao:

Roba pa nisi lepo procitao, nisam rekao da mi ulozima placamo kuci, vec ako dodamo rake koji nam odbija kuca!

Jesam ja dobro pročitao, samo ti nisi shvatio što sam ja htio reći.
A to je da su svi igrači jednaki i da plačaju isto blindove. Da nam kuća uzima te blindove onda bi se trebalo zapitati kolko gubimo na blindovima.

00