Re: Call ili fold? bubble
pa evo ako ti tu shoveas 95o onda ne vidim kak treba bacit JJ
Niste prijavljeni. Molim logiraj se ili registriraj.
prijava odnosno registracija za objavu odgovora
Da, trebao bi foldat, osim ako nema read da stealas, u tom slucaju ima opravdan call.
Mislim da si ti gurao way too loose, ja bih gurao otprilike 55+, Axs, A5, KTs, KQ, QTs.
Razlog ovako tight rangea lezi u tome da je bubble, imas medium stack s lijeve strane koji jos moze callat, a blindovi bi se trebali sami konfrontirat ako ne zele bit blinded out.
da istina da je preloose jer da je imal i lošiji hand bi me call jer nekuze bas bubble, a odluka njegova dal bude call ili ne nema veze s mojim hand, opce nije bitno kaj ja imam kod te odluke
Zadnji popravljao Rodman (18-08-2010 12:13:39)
nema veze niti slicnosti jedno sdrugim, 95o nije dobar push samo zato jer se radi o malom levelu još prije mjesec dana sam igro vise vece levele pa ponekad zaboravim da to na malim neprolazi i da oni tak nerazmisljaju
razlika je velika ako nešt moraš callat ili gurat na bubble a još veća je razlika ako nešt moraš callat s srednji stackom ili ako nešt moraš gurat s jako velikim stackom na bubble
Zadnji popravljao Rodman (18-08-2010 12:18:37)
razlika je velika ako nešt moraš callat ili gurat na bubble a još veća je razlika ako nešt moraš callat s srednji stackom ili ako nešt moraš gurat s jako velikim stackom na bubble
To je to, povecavamo range za shove a smanjujemo ga za call, ovisno o nasem equityu.
Zasto je call s JJ tijesan?
Jednostavno jer previse riskiramo za malu nagradu, evo i zasto:
u trenutku kad BTN gura all-in mi imamo oko 22% equitya, a on 38% (sto je lako izracunati preko ICM Calculatora)
Ukoliko izgubimo gubimo svih 22%, a ako dobijemo dobijamo oko 8%, to znaci da moramo biti oko 73% favorit u odnosu na njegov hand i to samo da bi bili breakeven (22/(22+8))=73%).
Protiv koliko handova smo toliki favorit? Cak i ako znamo da ce gurati s 40%, npr. u live igri nam pokaze da gura s A2s: call je EV-, jer cemo u 32% slucajeva izgubiti 22%, a u preostalih 68% dobiti 8%.
U prosjeku gubimo 1,6%, a ulazemo 22% [32% x(-22%) + 68% x(8%) = -1,6%].
Otuda i dolazi onih 50% ili 60% njegovog rangea da bi imali profitabilan call.
da svaka čast, tak sam mislil ,sam kaj ja to neznam tak objasnit dobro
prijava odnosno registracija za objavu odgovora