Ja dok sam poceo igrati sam prvo skrivao to od staraca, jer sam znao ako im kazem da igram poker ce pocet trazit di je najbolja klinika za ljecenje od kocke. Kako sam pocimao igrat malo ozbiljnije to skrivanje vise i nije bilo moguce, jer sto rec staroj dok ti udje u sobu a poker stolovi samo iskacu... Objasnio sam im da igram s lovom koju daju neke stranice kao free money. Negodovali su i trubili kako je to kocka i da cu se navuc. Svi moji pokusaji da im objasnim da poker nije kocka kao npr. rulet i da je poker igra protiv ostalih igraca gdje dugorocno pobjedjuju oni sa vise skilla su bili bezuspjesni. Mislim da ta moja objasnjavanja nisu ni slusali, nego im je u glavi bila samo jedna stvar vezana uz poker, a to je kocka. Bili su svjesni da mi ne mogu zabranit igrat, ali su mi cesto na lijep nacin pokusavali razgovorom pomoci da se ostavim te kocke.
U to vrijeme sam jos vanredno studirao, imao sam jedan tjedan predavanja, pa dva ili tri tjedna bio doma. Stara mi je htjela sredit neki posao koji bi mogao radit u to vrijeme dok sam doma, sto sam ja odbio i rekao joj da necu ic radit neke sugave poslove za 10-15kn/h ako dosta vise para mogu zaraditi doma igrajuci poker. To joj je bio veliki sok i jos jedan povod da pocne trubit o tome kako sam se navukao na kocku. Kako sam oduvijek sa starcima bio u dobrim odnosima nisam se htio svadjat oko toga i stvarno sam im htio dokazat da poker nije kocka kako ju oni vide. Rekao sam staroj, ok, ako je poker kocka imamo jednake sanse ako igramo jedan protiv drugog, dovoljno je da naucis pravila. Isprintao sam pravila, uzeo spil karata i chipove i rekao da cemo odigrati 10 partija, ako me dobije 3 ili vise ja nikad vise necu igrat poker. Odustala je na pola odigranih i rekla ok ajde igraj, ali pazi! Pokazao sam joj sve svoje grafove, neke clanke o pokeru, price igraca. Saslusala me i uspio sam joj dokazati da poker nije kocka kako je mislila do tada. Skuzila je zasto mi se neda raditi neke žnj poslove. Rekla je neka igram dok ne zavrsim faks, ali da ne zanemarim faks zbog pokera.
Nakon nekog vremena dogodilo se upravo to, izgubio sam potpuno volju za faksom i odlucio ga napustiti. Ne iskljucivo zbog pokera ali jednim vecim dijelom je i to bio razlog odustajanja. Rekao sam to starcima, i naravno da su negodovali i pokusali me odgovoriti, ali bezuspjesno...
Na pitanje sto sad mislim radit, odgovorio sam da mislim igrat poker. Na to mi je stara rekla da ne mogu cijeli zivot igrat poker, da moram razmisljat o tome sto ce biti sutra, za godinu, dvije, dvadeset... staz, mirovina, ovo, ono... onda i to kako poker mogu igrati i uz posao...
Usuglasili smo se oko tog da necu radit neke sugave poslove, ali da cu prihvatit neki ok posao.
Prije godinu dana su culi negdje da je raspisan natjecaj za policijsku akademiju, i predlozili mi da se prijavim, jer to je kao ok posao.
Radi mira u kuci prijavio sam se, i nisam upao. Nije mi zao
Svaki mjesec davao sam nesto novca u kucu (makar nisu to trazili od mene), nekad "uletio" i sa vecim novcanim iznosom ako bi nesto neplanirano iskrslo. Ako bi uletio neki turnir "kapnuo" bi i malo vise od iznosa koji sam im inace davao svaki mjesec. Cijenili su to kao zaradjen novac, a ne dobiven na kocki.
Stari me cak trazio da i njega naucim igrat. Nakon instrukcija uplatio sam mu 50$, s cim je malo igrao, na kraju zdonkao i rekao nemam ja zivaca za to, tebi svaka cast.
Danas nema vise komentara kako je poker kocka, nego onih tipa: "jel ne mislis da bi trebao pocet manje izlazit a malo vise igrat?", "sta ne igras vise one turnire sa vise ljudi, pa to ti dobro ide", "oces mi kupit neki motoric ako osvojis koji veci turnir, jer ja izgleda nikad necu dobit nista na ovom lotu".
Sada me razumiju i podrska su mi. Nekad U razgovoru s njima kako su negodovali oko toga, stara mi samo kaze "skuzit ces to sve kad ces imat svoju djecu". I znam da je tako, oni se samo brinu za nas
Jedino je problem sto nekad ne zele uopce ni saslusati i pokusati shvatiti nego si zacrtaju samo jedno u glavi i ne odustaju od toga, moras ih samo ulovit u pravom trenutku dok su dobre volje i spremni te saslusati. Nadam se da ces uspjet u tome.