Precizno racunanje eq se radi samo kod analize handova i sl. u praksi okvirno znas koliki ti equity nudi pot i koliki equty imamo vs villanovog rangea.
Znam si sad napiso da ti je jasno ali ja sam krenuo pisat i objasnjavat equity prije nego sam vidio ovu trecu str pa cu postat da odgovor ne "propadne" a i jer ne vjerujem da je objasnjenje od Tilta dovoljno za shvatit to kako treba.
N( .)(. )B napisao: zanima me još zašto većina igrača napiše da je call ako je equity poviše 40%, iako po njemu smo u gubitku jer je ispod 50%
Nikad ti ne treba vise od 50% eq, jer recimo da je u potu 1$ i villan gura 50$, mi moramo platit 50$ za pot od 101$, sto znaci da nam je potrebno 49% eq (do toga smo dosli 50$/101$=0,49*100=49%).
Sada stvar je u tome da treba radit +EV playeve, sto znaci da je potrebno imat pozitivnu ocekivanu vrijednost, a to bi bilo kad nas hand ima veci eq od kojeg nam pot nudi,
npr
Mi imamo AKs a villan drzi QQ
nas hand ima eq od 46% vs villana sto znaci da ako nam pot bude nudio eq manji od 46% imamo oddse za call odnosno nas call ce bit +EV, konkretno:
U potu je 30$, villan gura 100$ sa QQ, mi sa AKs moramo platit 100$ za pot od 230$ (racunamo 100/230=0,43) sto znaci da nam pot nudi eq od 43% a za call nas hand mora imat eq>od 43% sto je istina jer imamo eq od 46%. Znaci nas je EV u tom slucaju pozitivan, konkretno zarađujemo 5,8$ kad callamo u ovom spotu (0,46*230=105,8 znaci nasih je 100$ sa kojima smo callali a imamo zaradu 105,8-100=5,8$)
Konkretno u handu iz ove teme na flopu pot nam nudi eq od 33% sto znaci da nas hand mora imat eq veci od 33% da bi call bio EV+.
Nas hand (KK) vs konkretnog villanovog handa (98) ima eq od 30% sto znaci da kad callamo imamo negativan EV od 1,5$ sto bi znacilo da je fold ispravan play.
Ali naravno mi nikad ne mozemo znat koji tocno hand villan ima u datom trenutku pa ga stavljamo na range handova i racunamo eq vs tog rangea (sto sam vec napravio na dnu 1 str pa tamo mozes vidit i da vs samog vrha villanovog rangea call je +EV)
Nadam se da je sad jos jasnije
Zadnji popravljao Tonac (25-05-2011 12:21:37)
when you feel like quitting think about why you started..