Tema: Neki novi handovi...
Pozdrav, ekipa!
Dugo se nismo čuli.
Uglavnom, opet sam uhvatio nešto vremena i počeo se amaterski zabavljati pokerom. Uplatio neku sitnu lovu (manje od $20, banka trenutno na $90) i počeo grindati SnGove ($1.5 i $3.5) na PS. Polako čitam neku literaturu (prošao Easy Game I, čitam Moshmana, a imam u planu i proći od Shawa - Secrets of...), i usput igram koliko stignem. Uglavnom, znanja nikad dosta tako da sam odlučio i ovdje doći po par savjeta.
Pa evo handa koji me za početak interesira:
Imam KJo na CO, prije mene svi fold, ja napravim standardan raise i samo SB prati. drugi sam po čipovima (2500), protivnik je na nekih 1500 čipova. flop izlazi 7s10s3d. protivnik checkira, ja cbetam cca pola pota ovaj prati. turn izlazi J. tu ga već stavljam na nekakav par 10ki, eventualno Ace high, i nakon njegovog checka, betam poprilično malo (možda četvrtinu pota) kako bih ga ostavio u potu i izvukao value. no, lik me reraisa i ode allin. je li ovdje ispravan moj call ili bi trebao foldati? ustvari, je li uopće ispravno odigrana ruka prije allina njegovog? mislim na cbet?
druga stvar, koja me interesira je općenito cbet. kako ga i koristiti li ga uopće OOP? primjer, danas na small blindu (svi prije mene foldali) dobijem 45s. napravim 3xBB raise i BB calla (možda nisam niti trebao raisati prije svega, ali svi su za stolom bili prilično tight, pa sam probao uzeti pot odmah, a i hand ima ok postflop vrijednost). flop totalno promašim, izađu tri različite boje, Q7A. s obzirom da sam izvan pozicije, i teško mogu popraviti svoj hand, treba li ovdje uopće cbetati ili c/f?
Eto, ne utvaram si da znam igrati, moram još jako puno učiti i svaki dobronamjeran savjet je dobrodošao.