Tema: 1-alpha te equity kalkulacija
Ovako. Imam jedno pitanje. Koje ću malo banalizirati. Znači ako je pot 1 dolar,i mi betamo pot,naš potez treba biti uspješan u 50% slučajeva. Odnosno protivnik treba foldati 50% ranga da bi mi bili breakeven. Gledajući sa naše strane. Znači protivnik bi trebao na pot size bet imati minimalni defense frequency od 50%,tj. 1-alpha.
E sad ono što buni jes ovo. Kad se mi suočimo sa pot size betom na riveru, npr. Protivnik beta 1 dolar u pot od 1 dolar, mi riskiramo 1 dolar za 3 dolara, te trebamo biti dobri u 33% slučajeva, odnosno trebamo imati 33% equitya za call. Jer ako budemo dobri 1 od 3 puta vraćamo svoje novce i na nuli smo. Ono što me buni je to da dosta profesionalaca u toj situaciji govori kako trebamo callati 50% u toj situaciji, jer je 1-alpha 50% našeg ranga, te jedni govore da to u biti nije 50% našeg cijelog ranga nego samo onog koji može pobijediti bluff.
Pa me zanima u čemu je stvar, da li je stvar u tome da mi u situaciji kad trebamo callati pot size bet trebamo imati 33% equitya ili trebamo imati 50% equitya?
Ono kako ja mislim i kako sam uvijek gledao do sada je, da mi za pot size call trebamo biti dobri u 33% slučajeva, ali moramo minimalno braniti 50% našeg ranga po 1-alpha kako protivnik nebi automatski imao profit jer ne branimo dovoljno.
Pa ako može nek Roba ili netko potvrdi ili razjasni.
Zadnji popravljao lex19863 (19-09-2015 04:18:40)