Tema: Equilab, notes, statsi, svašta nešto
Pozdrav svima, evo danas je mjesec dana od CFP-a te sam odlučio otvoriti post na temu equilaba, notesa i ostalih alata koja vam omogućavaju da adjustate protivnika te donesete odluku.
Coacheri su rekli kad se svladaju osnove equilaba da će nam pokazati napredno korištenje equilaba. Pošto ja nisam savladao osnovno korištenje jel može netko neki screenshot postati i reći na koji način on i kada koristi equilab te u kojim situacijama ga je najbolje koristiti te jel jako komplicirano? Upisao sam par handova i gledao neke postotke, ali nije mi previše jasno kad ne znam što radim i što gledam i u kojim situacijama.
Notesi...notesi...notesi...
Neki dan sam sa gmikom pričao i kaže mi daj mi neku situaciju da ti kažem kakav notes upisati...ja sad dam situaciju i on meni napiše kako bi notes trebao izgledati...ako ima isto netko sa screenshotom notesa neka posta i kaže kada bi koristio taj notes, koliko uopće često pišete notese jer igra ide dalje, a nemamo vremena pisati notese par minuta...JA IH UOPĆE NE PIŠEM I AKO ŽELIM NAPREDOVATI MORAM I TO POČETI pa me zanima kakav bi bio prijedlog za početak pisanja notesa?
Ja trenutno igram 4 stola i neki dan u razgovoru sa jednim igračem sam skužio da ne gledam dovoljno statsa(on mi je rekao "kad igram 6 stolova ne koncentriram se na statse i ne pratim igru na stolovima jer kad igram 4 mogu sve pratiti").
Malo je preopćenito pitati kako se nosi svaki igrač sa statsima, ali me zanima jel cijelo vrijeme gledate statse, dal na flopu samo gledate fold to cbet ako ste otvorili jer ja npr.samo to gledam(ne mogu više jer me drugi stol zove da igram, HEM ne znam dovoljno dobro da bi odmah vidio i protivnikov check-raise...); kad se dogodi da niste u nijednom handu što gledate, na što se bazirate?
Što vam je tu temelj za odluku? Ja sam ga u tom trenutku stavio na air i callao(bio sam u pravu)... Jesam ispao fish jer sam callao middle pair?jesam ispao fish jer sam callao devetke, a skala je dolje? koje bi vi statse još koristili da donesete odluku? jel sample od 167 ruku jako mali ili samo mali?
preflop igra handa...http://www.pokerhand.org/?6787980
U principu će mi ova tema na forumu služiti kao postanje handova da vidim razmišljanja drugih igrača, da uspijem savladati equilab, PISANJE NOTESA(što prije, obavezno) te gledanje i korištenje bitnih statsa u određenim situacijama
Molio bih da prije komentiranja handa i moje odluke netko nešto napiše o notesima i equilabu jer što prije uđem u tu shemu prije će mi biti jasnije neke stvari
Sretno svima u daljnjem grindanju
Zadnji popravljao Intelligent investor (01-04-2016 11:57:22)