Tema: Od 600 do 6000!
Pozdrav ekipa!
Priča ide ovako: U studentskoj sobi gledam brata blizanca kako igra igru s kartama i čipovima na nekoj web stranici, igra.hr ili tako nešto. Kužim da se radi o pokeru, ali nemam pojma koja su pravila ni zašto čipovi lete od jednog do drugog igrača za stolom. Pomislim kako bih mogao probati, ionako nemam pametnijeg posla. Brat ukratko objašnjava pravila i nekoliko minuta poslije radim account tamo, sjedam za stol, bacam all in i od četvero nas koji smo se zgurali, svi čipovi lete prema meni! To je to! UPECAN SAM!
Od tog je događaja prošlo već dosta godina, završio sam faks i danas sam nastavnik u srednjoj školi, ali poker i dalje igram, reklo bi se - rekreativno.
Nakon tog bombastičnog početka moje poker karijere, saznao sam da postoje i neke aplikacije koje instaliraš na komp i igraš protiv drugih igrača iz cijeloga svijeta. Saznao sam za PokerStars i FullTilt (da, tako je bilo davno) i registrirao se. Nije mi bilo ni na kraj pameti da igram za prave novce, ali u play money igrama postajao sam sve bolji i bolji, iako nisam imao pojma što radim, ali barem sam dobro naučio pravila. Sjećam se da sam početnih 1000 play money čipova na FullTiltu pretvorio u nekoliko milijuna i počeo igrati turnire na koje je upad bio pola milijuna play money chipova, a prvih nekoliko nagrada bili su pravi novci - 5, 3, 2 dolara, tako nekako. Kada sam prvi puta osvojio 2 dolara, mislio sam da sanjam. Već sam se vidio kako ih pretvaram u penthouse do kojega se vozim helikopterom i pazim da ne zapjenim vodu u vanjskom bazenu prilikom slijetanja. Na žalost, ubrzo bih izgubio tih nekoliko dolara na NL2.
Međutim, igra mi je i dalje bila super zanimljiva i počeo sam na webu tražiti bilo kakve informacije o tome kako igrati i naletio na pokerstrategy.com. Gledam i ne vjerujem, piše da dobiješ 50 dolara ako se preko njih registriraš u neku od poker soba. Kako bi novci postali tvoji, moraš skupiti neke bodove. Vau! Ovo je predobro da bi bilo istinito! - pomislio sam. Iako sam bio uvjeren da je nekakav scam, probao sam i ubrzo me čekalo 50 dolara u nekoj shit sobi (naravno, na PokerStarsu i FullTiltu nisam mogao dobiti novce jer sam tamo već imao račune). I tako sam počeo nešto ozbiljnije učiti o pokeru i igrati ga i sve što sam ikada zaradio na pokeru počelo je s tih 50 dolara. Dakle, vjerovali ili ne, NIKADA NISAM UPLATIO svoje novce za igranje pokera.
Od tada igram poker s kraćim ili dužim prekidima, a prošle godine sam gotovo i prestao igrati te sam si ostavio tek nešto više od 500 kuna na SuperSportu, tek da mogu tu i tamo odigrati NL30. Međutim, završio sam krajem godine u samoizolaciji i što ću drugo - otvorio sam poker stolove i počeo igrati. Od 500 kuna došao sam do nekih 4000 i tako ponovno izgradio solidan bankroll koji sam u veljači preselio na Run It Once, gdje sam do danas zaradio nešto više od 30000 kn, što je gotovo isto toliko koliko sam do ove godine od pokera zaradio ukupno, a prosječna zarada po satu igre mi je u ovoj godini nešto viša od 40 kuna. U ovom trenutku ukupni bankroll mi iznosi 5.325,27 USD, ali trebam još sljedeći tjedan dobiti nešto rakebacka na Run it Once-u. Trenutno igram NL20 6-max na Run It Once-u, a imao sam i nekoliko neuspješnih shotova na NL50.
Ispod se nalazi graf moje zarade od pokera u ovoj godini (prikazane u EUR-ima):
I što dalje? Odlučio sam prihvatiti izazov pisanja bloga na hr.pokerpro-u te sam dio bankroll-a uplatio na BetKings, točnije 600 dolara. Cilj je doći do 6000 dolara u što je moguće kraćem roku, a nadam se prije kraja 2022. godine. S tih 6000 dolara na BetKings-u ukupan bankroll bio bi mi dovoljan da počnem igrati NL100, što mi je zapravo i konačan cilj koji trenutno imam u pokeru - postati winning reg na NL100 i imati solidan dodatan prihod uz svoj stalni posao. Bio bih zapravo zadovoljan i da se stabiliziram na NL50, ali zato postavljam letvicu na NL100 pa što bude.
Pravila kojih ću se držati su sljedeća:
Nikad ne igram limit ako u ukupnom bankrollu nemam barem 40 buy-in-ova za taj limit (dakle, u obzir uzimam ukupan bankroll, a ne samo dio na BetKings-u)
U slučaju potrebe mogu nadoplatiti bankroll na BetKings-u iz ukupnog bankrolla
Dok je BetKings bankroll manji od 1000 USD, igram NL10/NL25
Kada dođem do 1100 USD radim 2 buy-in shot na NL50
Dok je Betkings bankroll veći ili jednak 1000 USD, a manji od 5500 USD, igram NL50
Kada dođem do 5700 USD radim 2 buy-in shot na NL100
Dok je Betkings bankroll veći ili jednak 5500 USD, igram NL100
Inače volim statistiku i u excelu bilježim svaku svoju odigranu sesiju od kada sam počeo igrati poker (od tuda mi podaci o zaradi navedeni gore), a još podataka ću sigurno prikazati u budućim postovima. Ne znam koliko ću moći igrati, ali trudit ću se da to bude u prosjeku barem 2 sata dnevno. Uz igranje, dodatno ću nešto vremena provoditi u učenju, analizi handova itd, a dijelove toga ću isto pokazati ovdje. Probat ću stavljati barem dva posta tjedno.
Evo početnog stanja mojeg bankrolla na BetKingsu, a nadam se da ću u bližoj budućnosti moći pokazati istu sliku s četveroznamenkastim brojem i šesticom na početku:
Koristit ću i liniju napretka gdje ću u postocima prikazivati kako raste (ili pada) moj BetKings bankroll, odn. kako napreduje challenge:
Čujemo se!
Zadnji popravljao Alleen86 (17-10-2022 13:10:32)