Tema: Od 600 do 6000!
Pozdrav ekipa!
Priča ide ovako: U studentskoj sobi gledam brata blizanca kako igra igru s kartama i čipovima na nekoj web stranici, igra.hr ili tako nešto. Kužim da se radi o pokeru, ali nemam pojma koja su pravila ni zašto čipovi lete od jednog do drugog igrača za stolom. Pomislim kako bih mogao probati, ionako nemam pametnijeg posla. Brat ukratko objašnjava pravila i nekoliko minuta poslije radim account tamo, sjedam za stol, bacam all in i od četvero nas koji smo se zgurali, svi čipovi lete prema meni! To je to! UPECAN SAM!
Od tog je događaja prošlo već dosta godina, završio sam faks i danas sam nastavnik u srednjoj školi, ali poker i dalje igram, reklo bi se - rekreativno.
Nakon tog bombastičnog početka moje poker karijere, saznao sam da postoje i neke aplikacije koje instaliraš na komp i igraš protiv drugih igrača iz cijeloga svijeta. Saznao sam za PokerStars i FullTilt (da, tako je bilo davno) i registrirao se. Nije mi bilo ni na kraj pameti da igram za prave novce, ali u play money igrama postajao sam sve bolji i bolji, iako nisam imao pojma što radim, ali barem sam dobro naučio pravila. Sjećam se da sam početnih 1000 play money čipova na FullTiltu pretvorio u nekoliko milijuna i počeo igrati turnire na koje je upad bio pola milijuna play money chipova, a prvih nekoliko nagrada bili su pravi novci - 5, 3, 2 dolara, tako nekako. Kada sam prvi puta osvojio 2 dolara, mislio sam da sanjam. Već sam se vidio kako ih pretvaram u penthouse do kojega se vozim helikopterom i pazim da ne zapjenim vodu u vanjskom bazenu prilikom slijetanja. Na žalost, ubrzo bih izgubio tih nekoliko dolara na NL2.   

Međutim, igra mi je i dalje bila super zanimljiva i počeo sam na webu tražiti bilo kakve informacije o tome kako igrati i naletio na pokerstrategy.com. Gledam i ne vjerujem, piše da dobiješ 50 dolara ako se preko njih registriraš u neku od poker soba. Kako bi novci postali tvoji, moraš skupiti neke bodove. Vau! Ovo je predobro da bi bilo istinito! - pomislio sam. Iako sam bio uvjeren da je nekakav scam, probao sam i ubrzo me čekalo 50 dolara u nekoj shit sobi (naravno, na PokerStarsu i FullTiltu nisam mogao dobiti novce jer sam tamo već imao račune). I tako sam počeo nešto ozbiljnije učiti o pokeru i igrati ga i sve što sam ikada zaradio na pokeru počelo je s tih 50 dolara. Dakle, vjerovali ili ne, NIKADA NISAM UPLATIO svoje novce za igranje pokera. 
Od tada igram poker s kraćim ili dužim prekidima, a prošle godine sam gotovo i prestao igrati te sam si ostavio tek nešto više od 500 kuna na SuperSportu, tek da mogu tu i tamo odigrati NL30. Međutim, završio sam krajem godine u samoizolaciji i što ću drugo - otvorio sam poker stolove i počeo igrati. Od 500 kuna došao sam do nekih 4000 i tako ponovno izgradio solidan bankroll koji sam u veljači preselio na Run It Once, gdje sam do danas zaradio nešto više od 30000 kn, što je gotovo isto toliko koliko sam do ove godine od pokera zaradio ukupno, a prosječna zarada po satu igre mi je u ovoj godini nešto viša od 40 kuna. U ovom trenutku ukupni bankroll mi iznosi 5.325,27 USD, ali trebam još sljedeći tjedan dobiti nešto rakebacka na Run it Once-u. Trenutno igram NL20 6-max na Run It Once-u, a imao sam i nekoliko neuspješnih shotova na NL50.
Ispod se nalazi graf moje zarade od pokera u ovoj godini (prikazane u EUR-ima):
I što dalje? Odlučio sam prihvatiti izazov pisanja bloga na hr.pokerpro-u te sam dio bankroll-a uplatio na BetKings, točnije 600 dolara. Cilj je doći do 6000 dolara u što je moguće kraćem roku, a nadam se prije kraja 2022. godine. S tih 6000 dolara na BetKings-u ukupan bankroll bio bi mi dovoljan da počnem igrati NL100, što mi je zapravo i konačan cilj koji trenutno imam u pokeru - postati winning reg na NL100 i imati solidan dodatan prihod uz svoj stalni posao. Bio bih zapravo zadovoljan i da se stabiliziram na NL50, ali zato postavljam letvicu na NL100 pa što bude.
Pravila kojih ću se držati su sljedeća:
- Nikad ne igram limit ako u ukupnom bankrollu nemam barem 40 buy-in-ova za taj limit (dakle, u obzir uzimam ukupan bankroll, a ne samo dio na BetKings-u) 
- U slučaju potrebe mogu nadoplatiti bankroll na BetKings-u iz ukupnog bankrolla 
- Dok je BetKings bankroll manji od 1000 USD, igram NL10/NL25 
- Kada dođem do 1100 USD radim 2 buy-in shot na NL50 
- Dok je Betkings bankroll veći ili jednak 1000 USD, a manji od 5500 USD, igram NL50 
- Kada dođem do 5700 USD radim 2 buy-in shot na NL100 
- Dok je Betkings bankroll veći ili jednak 5500 USD, igram NL100 
Inače volim statistiku i u excelu bilježim svaku svoju odigranu sesiju od kada sam počeo igrati poker (od tuda mi podaci o zaradi navedeni gore), a još podataka ću sigurno prikazati u budućim postovima. Ne znam koliko ću moći igrati, ali trudit ću se da to bude u prosjeku barem 2 sata dnevno. Uz igranje, dodatno ću nešto vremena provoditi u učenju, analizi handova itd, a dijelove toga ću isto pokazati ovdje. Probat ću stavljati barem dva posta tjedno.
Evo početnog stanja mojeg bankrolla na BetKingsu, a nadam se da ću u bližoj budućnosti moći pokazati istu sliku s četveroznamenkastim brojem i šesticom na početku:
Koristit ću i liniju napretka gdje ću u postocima prikazivati kako raste (ili pada) moj BetKings bankroll, odn. kako napreduje challenge:
Čujemo se!
Zadnji popravljao Alleen86 (17-10-2022 13:10:32)
 Istina je da je rake tamo brutalan pa vjerojatno i biti break even nije toliko loše koliko se meni čini.
 Istina je da je rake tamo brutalan pa vjerojatno i biti break even nije toliko loše koliko se meni čini.

U svakom slučaju, idem probati pa što bude. Na kraju krajeva, niti jedan ovakav challenge do sada nisam uspješno završio tako da ne mogu bit gori nego što sam bio.
 U svakom slučaju, idem probati pa što bude. Na kraju krajeva, niti jedan ovakav challenge do sada nisam uspješno završio tako da ne mogu bit gori nego što sam bio.  

Uključio sam i skidanje love sa stola iznad 100 bb.
 Uključio sam i skidanje love sa stola iznad 100 bb.