ffs kakva se diskusija napravi
ovo je hand koji kreira moj turnir, dakle ili ispadam ili napadam finalni..
prije 15ak handova se ista stvar desila, on je otvorio CO ja 3b sa btna sa J7s on isti 4bet size i ja fold
u medjuvremenu je 3betao skoro svaki hand i svakoga za stolom, bio je pravi bully
par handova prije je rejzao i ja sam flatao pre i floatao flop, turn je proso ch/ch i on je b/f river
desava se ovaj hand, on otvara svoj standard, ja 3betam PREMALO (trebao sam min 3800-4100), i onda bi on 4betao do 10-12k i ja bi imao izi shove i uopce se nebi stvorila ova diskusija
ovako, on 4beta do 8,2k i ja se odlucim na overbet shove vecinom iz meta perspektive i iz razloga sto sam smatrao da sam ispred njegovog rangea full.. dakle ovo bi napravio nekad i sa 78s, nekad sa AA , nekad sa KK nekad sa AK, QQ nebi, jer smatram da sam kompetentan za igru u poziciji sa QQ-
dakle, ja ZELIM dobiti call od 66-QQ jer to je gross play sa njegove strane, jer covjek u NAJBOLJEM slucaju ima flip, jer ja ne guram ovdje nista losije (90% slucajeva), ako ima AA, KK to je kuler za mene i gg, laku noc
rekoh zelim dobiti call, ali u biti zelim da folda prvenstveno , no i ovo je ok.. on ce ovdje foldati vise od 70% puta kada se to ukalkulira sa njegovim rangeom, ovo je mrtvo +ev
nemojte biti rezultatski orijentirani i misliti samo kako doci sto dalje ITM, to nije pravilan pristup ovoj situaciji.. ako sam vec odlucio igrati ovakav turnir i ako sam dosao do ovdje, onda igram da pobjedim, a ne da prezivim
I can't win if I fold?