evo da iznesem i ja neka svoja razmišljanja:
-oni koji imaju problema sa zapošljavanjem u RH, ulaskom u EU bi po meni imali još veće probleme zato što
(a) članice EU će prvih 7 godina imati pravo zabranjivati Hrvatima zapošljavanje u svojim državama, tako da se ti nezaposleni neće moći zaposliti vani, a ne mogu računati ni na neki nagli "odljev mozgova" i povećanje slobodnih mjesta u RH
(b) suprotno od stavke (a), stanovnici svih zemalja članica EU bi se odmah po ulasku RH u EU mogli komotno zapošljavati u RH! što znači i veća konkurencija našim nezaposlenim ljudima i automatski još manje šanse za zaposlenje
-otvaranje granica = ukidanje carina = gubitak za RH; tko će stradati prilikom "krpanja" tog gubitka? građani RH. ovo je nešto što se dogodilo i drugim zemljama i logično je da uvijek građani nastradaju jer je najlakše lupiti po njihovom džepu.
-jeste li se zapitali zašto se na TV-u nikad ne objavljuju rezultati anketa u kojima su glasači većinom glasali za NE? očito to "onima gore" ne odgovara. možda griješim, ali čini mi se da im je ideja da nam stave tu misao "ionako ćemo ući u EU" u glavu pa da ruka sama zaokruži DA jer će to "ionako većina zaokružiti". i čini mi se da su skužili da postoji opasnost od, za njih negativnog ishoda referenduma, pa su se počeli služiti takvim sredstvima, sve na lijepo i na fino, samo da nas naviknu na tu ideju da je EU pravo rješenje i da naiđu na što manji otpor od naroda. jedino je pitanje zašto je "onima gore", tj. našoj vladi, toliko stalo do ulaska u EU. meni se sve čini da im je obećana neka lijepa lova za to..
mislim da je ono što nas čeka ulaskom u EU poskupljenje nekih osnovnih potrepština za život, namirnica itd., na koje se dosad nije plaćao porez (neki dan sam platio kruh 8 i po kuna i skužio da mi je i to previše jer sam davnih dana znao plaćat 4 kune isti takav kruh, koliko bi ga onda sad plaćali, 10-12 kuna? ), dodatna pravila koja bi se trebala poštivati, a to automatski i košta, npr. izgradiš neki objekt pa ti puknu neko pravilo tipa "moraš za taj objekt izgraditi još i ovo i ovo, inače ti objekt ne valja", pa to izgradiš jer moraš, i to se nastavlja dok ne skužiš da su ti izdaci puno veći nego što si planirao, itd.
i također ne znam je li to istina, ali recimo pročitao sam da postoji neki dug kojeg ima Velika Britanija i koji znači gubitak za EU jer Britanija automatski ne može pridonositi EU onoliko koliko je pridonosila prije tog duga, a taj gubitak za EU onda nadoknađuju ostale zemlje članice, te bi ulaskom u EU i Hrvatska morala u tome pripomoći, što bi bio baš lijepi dodatni teret za nas lol. ovo ne znam je li istina, ali ne bih se čudio da je.
uglavnom, ne sviđa mi se ta EU, previše toga je tražila od RH, a naša vlada im se pokoravala prelako, mislim da tu nešto smrdi u cijeloj toj priči. recimo neki od onih koji su sudjelovali u srpskoj agresiji na RH tražili su da im to sudjelovanje u agresiji uračunaju u mirovinu u RH (!), bilo je 20 000 takvih zahtjeva, i njih čak preko 17 000 je odobreno, i to samo zato jer je EU tako rekla da se napravi. da ne pričamo o onom popuštanju slovencima, ZERP-u itd.
ja mislim da se možemo održati bez EU, da možemo izaći iz krize i da je zabluda da nam EU treba. zašto im nitko nije rekao "nećemo pristati na vaše uvjete, možemo mi i bez vas"? sad im evo mi imamo priliku reći upravo to na referendumu, i kako sada stvari stoje, ja ću im to i reći..
Small stakes poker is like your birthday: everyone calls you, which is supposed to be nice, but it ends up getting annoying.