paštašuta na pomidore napisao:4ladX napisao:dvojezgreni 1.4ghz+. 2gb ddr2, 7200rpm minimum. da, i undervoltat ga da se manje grije.
pošto je moje jače od toga može li se sumnjati na nešto drugo i kako to otkriti?
jbg, imao sam i ja 2.0ghz amda, 4gb rama i 512mb gpu. em je jebena 8600 gt toliko grijala bez raloga pa onda usput pomagala cpuu da se i on przi veselo na 91°C. cim dodje na 91 padne na 800mhz i sve trza za popizdit. rmclockom sam ga undervoltao i to poprilicno. recimo max fid/vid je bio 1.125 V koji sam spustio na 1.000V. sto je najbolje, svaki fid je bio namjesten na 1.125 pa nije ni cudo da se na idlanju kuhao na 55-60 C.
najmanji fid sam spustio na 0.750V sto je ipak povelika razlika od 1.125 jel. temperature su droppale junacki, nikad vise na max loadu nije presao 72-73°.
hud ti dosta cupa cpu jer ni hem ni pt3 nisu optimizirani nesto posebno za multicore (iskoristavaju eventualno 35% mogucnosti multicore cpua).
ugl, cim sam skinuop temprature uspio sam na tom kompu igrat 15+ stolova + hud bez problema.
skini si http://www.cpuid.com/ cpuz i hwmonitor pa postaj slike na idleu i na max loadu. iznenadit ces se.
sad imam dvojezgrenog atoma, 1.66ghz, 2gb rama i 128gb ssd u netbooku. hookan je na externi 24" monitor i nedavno sam isprobao 18 stolova na ongameu sa hudom. nista trzanja, nista sranja s grijanjem (intel ftw). nije uopce bitna moc hardwarea koji imas nego kako se isti ponasa pri velikim temperaturama. nabavi si takodjer cooling pad. pomoc ce za skinut 2-5°C ali nista ne pomaze kao undervolting. pazi, undervolting nije underclocking/downclocking! nema opasnosti za hardware bas nikakve osim da ti se sve smrze ili ode u bsod (sto znaci da imas nestabilne voltaze koje moras malo povisit).
SuinimiruS napisao: stavi novu pastu na proc, počisti prašinu ih hladnjaka i ventilatora, možeš i defragmatirati disk i bazu
this! obavezno odrzavat bazu ako imas dosta handova. ovisi kolika ti je baza. recimo ako je cijela baza 2gb, a imas 3gb rama onda ne trebas jer ti +cijela stane u ram. ram je brzi od hdda nemjerljivo. ipak je pozeljno clusterat, defragmentirat itd. itd.