Ej chvarkesh...
Taman sam ja ovih dana mislio otvorit neku temicu u vezi mojeg pakla na superfishy stranici di igram, a tvoju temu do sad uopće nisam ni primijetio
Uglavnom, tam di ja igram isto je jako teško naći ponudu za full ring, na svim ozbiljnijim limitima.
Skoro pa da svaki drugi/treći dan možeš nać jedan FR stol.
Da ne kažem kolko je lakše igrati tamo i ostvarivati zaradu jer su generalno puno lošiji igrači. I puuuuno manje agresivni.
Umjesto toga 95% volumea mi dolazi od 5max (!!) igre. Dakle, moš si mislit koja je tu varijanca u igri
Stolovi su krcati kretenoidima, čak su i regulari loši (ja igram nl50, jedno vrijeme dok mi je išlo dobro sam ubacivao i po jedan-dva nl100 stola). Biram uglavnom stolove koji imaju 70% i više flops seen (za nevjerovat je ta statistika) zato što to znači da je tamo većinom krcato morončugama koje samo callaju preflop s bilo koje dve karte...
...ali s vremenom se pokazalo da tamo jako teško ostvarujem zaradu, možda je downswing, možda ja nisam dovoljno prilagođen tim idiotima koji non stop limp-callaju po dvojica-trojica-četvorica neovisno o veličini mog raisa...
Uglavnom - trenutno sam u takvom ogavnom dowswingu koji traje već jedno mjesec dana, da si ozbiljno razmišljam povući novce s te stranice i otići negdje gdje ću barem imati neki normalan RB (tamo je 20% i da dignem nekih 500-600e mjesečno rejkbeka moram se naživcirat ko isus svaki dan, koliko god se trudim ne mogu se ne nervirati na sve što mi se događa, a sad o tome:)
Dakle, to nisu više normalni natkupi. Redovito se događa da pogode 4 outa, i sl. I to obično izgađaju najveće shortstack ribetine.
Promašujem 90% flopova, pa me donkovi već počnu i exploitati jer nemam nikakvu bolesnu namjernu 2barreal u niske wet boardove OOP u limp-callere. Čekam jaki hend i betam za value, a onda mi obično isfoldaju 2barrel Ili suckoutaju!
Uglavnom - pakao.
Prošli tjedan sam imao session od 20 bi minusa (zapraov nešto manje jer je dobar dio minusa došo na jednom nl100 stolu nakon čega sam digo još 2 (!!) - tolko o tiltu).
Dakle, moj trenutno najveći problem tamo je to što softver stvarno radi prebolesno, imam osjećaj da je netko pritisnuo gumb da ja više ne smijem zarađivati jer sam dosad očito digo previše (preko 2 soma eura u 3 mjeseca na nl25 uglavnom).
Užasno lako i brzo počnem tiltati zato što mjesec dana takvih sranja (ali SVAKI session mi počne s bar 2-3 bi minusa u roku keks) i teško se smirujem. Jako se nerviram. Jel to toga onda vrijedno?
A chvarkesh, što da ti kažem za 6max, ajmo reć da moja 5max iskustva mogu biti korisna donekle:
dakle, ne znam kakvi su regulari kod tebe na enetu, pretpostavljam da su dosta bolji od ovih na mom sajtu, ali i kod mene bude LAG-ova koji se recimo dosta široko stackoffaju u određenim spotovima (recimo calla 5bet shove s 99 button vs blind).
Ali u globalu sam primijetio da većina 3beta depolarizirano s vrhom rejnđa i da je najkorisnije jednostavno foldati ili pričekati dobar hand za stekanje. Dosta ih igra i loše postflop u 3betanima pa se s njima isplati ići na krađu, ali uglavnom fold jer im je 3bet rejnđ dosta uzak rekao bih.
Makar postoje i oni koji previše 3betaju, ali njima se jako lagano prilagoditi i exploitati ih.
Malo proširit stakof range, ali opet ga zadržiš dovoljno uskim da on uvijek gleda u vrh tvog rangea.
Jednostavno, ne ulazi se previše ulaziti u ta nadjebavanja dok ima brdo pasivnih fisheva na stolu.
Meni se isto nekad čini da me non stop 3betaju, zna se desit da apsolutno svaki jebeni legitiman hand koji raisam, dobijem 3bet na svim stolovima u isto vrijeme (a igram ih 6, više ne ide ) i onda je jako teško malo ne izgubiti se. Ali trudim se. Teško je jer na takvim sajtovima nemreš koristiti pomoćni softver pa ti sve ostaje na nekom dojmu i tvojoj procjeni načina igre villana i njegovih statsa "odokativno".
A to je kad igraš 6 stolova i kad si malo umoran i nadrkan, vrlo podložno subjektivnoj procjeni.
Kaj se tiče raising rangea - na ovim stolovima di ja igram, UTG dižem samo QJo+ i sve pocket parove jer jednostavno dobijem previše callava da bi mi se isplatilo biti išta više loose. Pa čake nekad ni QJo ne otvaram. Podsjećam, to je 5max!!
S tim da otvaram 4 bb s premiumima, a 3 bb ili manje s pocket parovima i ostalim handovima koji su slabi postflop, zato kaj ću u 80-90% slučajeva dobiti barem jedan call. Naravno, nitko ne primijećuje niti koristi te moje tendencije u raisanju
Što se tiče tvog downswinga od 300e - dakle, niš se ne zamaraj, meni ti je prosječan session +/- 300tinjak eura
Dobro možda pretjerujem, ali fakat zadnjih dana mi se događaju prebolesne stvari. Evo jučer sam riknuo 450e isključivo na nl50 (dakle 9bi) bez da sam trepnuo. Bez ijedne greške u igri.
Kolko je rejkbek kod tebe?