Tema: budućnost pokera
Pratim mnoge poker forume i forume sa sličnim tematikama, ali na malo njih aktivno sudjelujem, ne znam, valjda zbog ljenosti i samokritičnosti ( da bi nečim pametnim mogao pridonjeti takvim forumima).
Ono šta me ponukalo da se regam na pokerpro je to što je ovo možda jedini poker forum na hrvatskom koji donekle „živi“.
Inače se rekreativno bavim pokerom, ne živim od njega, imam profesiju kojom se bavim i poker mi je hobi/eventualna dodatna zarada.
Posebno se predstvaljati mislim da nema smisla.
Dakle šta sam htio da kažem...
Kao što naslov kaže, mene interesira, budućnost pokera i z vrlo jednostavnog razloga, a to je da želim znati u kojem pravcu ide igra u koju bi uložio znatno vrijeme za učenje i napredak. Pošto je to velik trud i oduzima dosta vremena, a i novca, logički se nameće pitanje : ima li to smisla?
Zašto uopće to pitanje?
Pa svjedoci smo toga da poker koji se igrao prije 1-3 godine i ovaj danas nemaju veze sa vezom. Kada vidimo kako se jadni , nekadašnji regovi pate, postavlja se pitanje smisla.
Evo vidim iz današenjg popularnog topica s čim se ljudi moraju baviti ( s jedne strane prevarom, a sa druge super bonusima da bi se zaradilo). Regovi koji su navikli na lovu ne prezaju niti pred prevarama, što i nije čudo kada se navikneš na veliki relativno lagan zarađen novac, kojeg više ne mogu zaraditi od pokera.
Znam slučajeve regova koji su nekada bili na nl100 a sada su u problemima na nl5. Sve igre koje donekle glase kao soft u mjesec dana budu zatrpavane regovima ( npr. 180 man), dešavaju se invazije na sajtove sa ribama i sve ih je teže naći.
Mene kao nekog ograničeno upućenog to je ponukalo da upitam ovdje, javno, ljude koji znaju, kamo ide poker, kako ga vide u budućnosti , ima li tu smisla utući vrijeme i živce za učenje i šta se danas može od pokera zauzvrat dobiti?