Tema: Zašto se zatvaruju teme?
Mene zanima zašto moderatori/administratori proizvoljno zatvaraju teme, a poseban gorak okus ostaje kada se to događa bez ikakvog objašnjenja. Mislim tko god to učini da s time nepotrebno provodi censuru na ovom forumu (a mislio sam da smo se cenzure riješili prije 20 godina) i ubija smisao foruma.
Pa svi smo (manje,više) odrasli ljudi koji su (uglavnom) svjesni što pišu, a i svakomu je na volji da li neku temu/postove hoće čitati ili ne, te koliko ozbiljno treba shvatiti pojedine ljude ili njihove postove na forumu i da li se želi uopće upuštati u raspravu s njima.
Tako sam i mišljenja da treba ljudima ostaviti prostora da mogu pisati o zavjerama i drugim nebulozama, nekima je to očito anti-tilt-terapija, drugi možda u to stvarno vjeruju ili se s time tješe. Zašto im uskratiti anti-stres terapiju, ili zašto im pod svaku cijenu razbiti iluzije ili utjehu i zabraniti da si "olakšaju" dušu. I opet, svatko bi sam za sebe trebao moći odlučiti hoće se upuštati s njima u raspravu lil ne, a ne da netko provodi starateljstvo nad ostalim članovima foruma i za sve ostale odlučuje što je koliko pametno ili glupo, potrebno ili nepotrebno.
Na kraju mislim da svi moramo priznati da su teme, koje nastaju u tiltu ili u kojima se radi o nekim nebulozama, najčešće znaju postati jako zabavne za pratiti i čitati, a i činjenica je da na kraju ima u njima i najviše postova.
Mene osobno npr. često znaju jako razveseliti, pogotovo nakon ružnog sessiona, a nekada i dobro dođu za "ispuhavanje" (odličan anti-stres)
Bilo bi lijepo da se moderatori/administratori ukljuće u ovu raspravu i da čujemo njihova mišljenja/stajališta.
Ne bih želio da ovaj post moderatori shvate kao posebnu kritiku ili napad, više je poziv na zdravu i argumentiranu raspravu koja bi na kraju i njima u budučnosti trebala olakšavati moderiranje na ovom forumu.
(p.s. molim da se nitko osobno ne osjeća prozivanim radi rijeći "nebuloza" )
Lp