Re: 3.5R 180man
dadaas napisao:KresimirS napisao:@dadaas,
hehe, nema zamjerke. U "matematiku" ti ovdje ne ulazi samo equity henda u ovom spotu, nego tvoj i njegov stack, ostali stackovi, koliko je igrača ostalo, struktura prize poola itd.,itd.,itd. I "matematika" ne zna za fisha ili rega, pretpostavlja da svi igraju optimalan play. Pa kao što sam već napisao, ako i jesi u pravu i možemo očekivati da smo 47% ili nešto manje underdog, znaći da se u biti skoro svaki drugi put poduplamo na ogroman stack koji nam daje jako velike i izgledne šanse da završimo na kraju u samom vrhu ili možda čak budemo i prvi, onda mi se čini da je to "matematički" +EV u $, pogotovo ako gledaš na veliki broj odigranih turnira.
Tako da ja ostajem pri svojoj izjavi da se meni čini da je "matematički" shove +ev, a sada da li je u ovom spotu bolje poslušati "matematiku" ili vlastiti feeling ili neki read na protivnika, to je već filozofsko pitanje ( da ga i ja malo nadrobim ) .Dobar igrac moze uvijek nac dobar coin flip, u ovom slucaju mi nismo sigurni da je ovo coin flip, a najmanje smo sigurno da dominiramo. A ovo nije ni +ev ni po ICM-u. Covjek je na bubleu, zasto nebi uzeo tih 2 Buy ina sa foldom i onda vec drugi hand moze coin flipat... ponekad je dobro bacit i neki edge, no ovdje se ne rai o edgeu.
trebalo je ispast još 3 da bi bio itm,neznam tko ti ovo folda,ako ti ovo foldaš bolje ti je da ne igraš poker
i nije 2BI nego malo više jer je ovo 3.5R a ne 2.5 koje ti igraš
Pasivnoj ribi koja dosad nije 3betala je fold jer sam mu postavio tight range, a vecini ostalima shove, pogotovo manijacima i regularima koji vole 3betat light...