Re: Ruka tjedna (28.05.-04.06)
croman19 napisao:Ako je turn blank kao 2o opet imamo easy call.
na koju foru? imat ćemo samo 8 outsa, dakle oddove otprilike 1:5, kako je to easy call? ako brojiš J i T kao outse, to je prilično nategnuto..
ono što priznajem da nisam uzeo u obzir jesu karte na turnu koje nam improvaju equity, ima ih 22 ako sam dobro izračunao. zato bih možda ipak malo češće callao flop nego što sam napomenuo, ali i dalje laganu prednost dajem rejzu, s obzirom da vjerujem da će rijetko 3-bet shove-ati flop, i s obzirom da imam feeling da svjesno predajemo hand jednom kad samo callamo flop (ako potpuno fulamo turn).
tu se opet vraćam na ono što sam prvo rekao, JT je hand s kojim nemamo showdown value, dok sa KQ imamo.
Ne mozes rejzat JT i samo callat KQ. Dobar igrac te nece farbat 2% kad rejzas jer su ti u raising value rangeu 2 seta i to je sve(pretpostavljam QQ 3betas pre,a Q9s/o ne flatas,kao ni ostale moguce dvopare). Dok ti je bluff raising range dosta siri od onog prvog ako rejzas drawove i ne bi imao nikakav kredibilitet kada rejzas.
Za turn call s JT,obv da nemas oddse i da to nece biti profitabilno ako villaina ne natjeras na fold odredjeni % vremena na riveru. Pise da ovaj ne barrela dosta cesto,ali to ne znaci nista osim da cemo nerijetko dobiti free card ako ne zelimo betati turn. Taj note moze znaciti da villain ne barrela i check/calla svaki put kad betas,a moze bit i da ne barrela i check/folda vecinu vremena.
Moj play: Callam i KQ i JT. Vidim pogodnosti za rejzat KQ u ovim pozicijama i radim to dosta cesto,ali jedino ako imam note da villain flata rejz light,inace si ne zelim upropastit value jer imam prilicno sexy hend.