koste napisao:možeš li ukratko ispričati onaj dio odkad si prvi put uopče zaigrao poker do dijela kad si počeo lagano zarađivat na siteovima malo veće iznose ? gdje si počeo ? kako je to bilo ? kada ? bilo je već postavljeno slično pitanje ali mene ovo zanima
poceo sam s frendovima kao i vjerovatno vecina. nakon nekog vremena igra se raspala, a strast ostala. slucajno sam skuzio prije dobrih sedam osam godina da se moze igrati na netu. tako je sve pocelo. osjecaj je bio kao kad ti se prvi put u zivotu nasmjesi zgodna zena, a ti imas, ne znam, 14 godina i ne znas sto ces od srece. prvih nekoliko tisuca eura necu nikad zaboraviti i vjerovatno su mi najdraze. letis gradom i poskakujes kao malo dijete. stvarno lijepa sjecanja.
sto se tice same igre, trebas znati da sam sve otkrivao sam. nije bilo cardrunnersa, knjige sam narucivao i cekao po mjesec dana da mi stignu. nije bilo foruma o pokeru, potpuni mrak. meni je to bilo odlicno, puno sam vise ekperimentirao, nego sto npr. danasnji pocetnici, sve dobiju na pladnju. ali malo, premalo koriste vlastiti mozak. osjecao sam se kao u nekoj pc igri koja mi donosi novac. e sad, ne znam koliko si upoznat sa igricama, ali postoje dvije vrste ljudi. prvi su oni koji sami teze zavrsiti sve nivoe, a drugi su oni koji ovise o cheatovima i walkthroughovima. meni se svida sto sam poceo u vremenu gdje smo svi mi ucili i radili greske, koji danasnji pocetnici odmah na startu nauce. mi to nismo znali, jer je online igra bila u svojim pocecima. meni je odlicno kad vidim da na cardrunnersima pokazuju neke kao cool poteze, a to sam ja radio prije 5-6 godina. malo mi bude krivo jer sam ja do tih movesa dolazio sam i trebalo mi je nekoliko godina da skuzim sto je super potez i to primjeniti. danas ti pogledas jedan film i naucis nesto na sto sam ja potrosio mjesece razmisljanja. da ne govorim koliko sam i losih poteza radio u svojim ekperimentima.
banalan primjer, sto je squeeze danas nauci pocetnik nakon nekoliko dana igranja. mozda mjesec dana. meni je trebalo doslovno dvije godine da skuzim koliko je to dobar potez i da on uopce postoji. nisam ni znao da se zove squeeze. tad nitko od mojih poker frendova nije ni upotrebljavao taj termin, nismo ni koristili takav move, osim na tiltu. to je za mene bio neki moj agresivni play gdje netko tko je loose otvara igru dobija call od pasivnog igraca i ja tu blefam sa any 2. tad sam igrao na dva sitea, dosta jake igre i mogu ti reci da skoro nitko nije koristio taj play, sto mi je bilo super jer sam samo na tom playu dosta zaradivao. i novac i reputaciju. btw. stvarno ne volim kad mi netko prica radio sam squeeze, ja ga pitam sto si imao on kaze JJ, KK, aq ili tako nesto. squeeze je kad neko radi move s losom kartom, ne sa f. dobrim kartama!
prvi novac sam stavio na neki site pokerineurope, mislim da se tako zvao. tamo sam i osvojio prvih 500$. najdrazi site na kojem sam igrao je bio 24hpoker, b2b mreza. mislim da je to svedski site. na njemu sam se i najduze zadrzao. a onda su pocele neke rakeback ponude,hehe, sto je isto tada bila totalno nova stvar, za koju uopce nisam mario.. ma sve je to duga prica...