Tema: kad znas da je setup ... :/
dakle, po naslovu vjerojatno svacate o cemu se radi ...
igram cash 15ak stolova, i pocetku super runnam, i onda zareda hrpa setupova ... primjeri :
a) aa vs KK/QQ
b) full vs full
c) boja vs full
d) boja vs boja
e) set vs set
ovome jos mogu dodat eventualno 2 para protiv bolja dva para na nekom sasvim rag boardu npr. ( A 6 10 3 2 ranibow)
mislite li da su ovo tipicne te situacije, odnosno mislite li da je moguce izbjec koju od ovih situacija ?!
Davno sam se pomiro da je to poker i takvih ruku uvik ima, ali opet ako znam da ce doc kad tad, a opet sam se dovoljno puta susreo sa svim takvim situacijama jeli nuzno da setup uvijek pobiedi, odnosno moze li se izbjec ako si kazemo "ovo mi smrdi na cisti setup idem foldat" ..
npr. stojim sa dva kralja danas dva puta i imam jaki filing da lik ima dva asa u ruci, i naravno oba puta sam bio vs AA, i ofc. nisam folda, dalje imam QQ prvi put foldam, dvojica se zgurala deep stackovima i jasno mi je da mi tu nije mjesto.. e al drugi put kad dobiem QQ, uvjeren da lik ima AA opet ko najveca riba padam u sake regulara i odnosi mi citav buy in!. Par ruku poslije imam boju, sve fino naplatim od drawa na flopu, boja na turnu.. kad evo sparen board na riveru !, vec sam prije ribu sa stola stavio na set jer je calla svaki street !, nisam u poziciji i chekiram, nadajuci se da ce i on isto, ili da barem necu morat platit cjeli stack na riveru, uglavnom platio sam kolko je on reka da platim, on je fino pokaza fh, i onda sam se zamislio jesam li mozda krivo odigra!?, ako sam ocekiva da ima fh jesam treba platit, svi odsi kazu da platim, povrh svega imam i boju, ali isto tako imam jak filing da nisam tu dobar, a obicno me filing u ovakvim situacijama nevara ...
Moje pitanje je:
1. razlikuje li se varience dobrog i loseg igraca u izbjegavanju coolera ili se to izgladi kolicinom odigranih ruku
2.1) foldate li boju kada mislite da lik ima bolju, ili mozda full, kada igrac igra jako dobro i nadjete se snjim u potu, imate boju ali on (iako solidan regular) ne odustaje od pota i neplasi se moguce boje ....
2.2) u kojim situaciama foldate prf dame, i jeste li ikad kraljeve ?
2.3) foldate li multiway pot kada imate JJ flop dode TJQ, i lik je spreman stavit sav stack .... ili pak callate jer opet imate 30 % sansi da ga doggate fullom cak i ako e uhvatio skalu/boju ... (ovo vrijedi i za obojane flopove)
Zadnji popravljao chillin (06-02-2010 01:23:14)