nebi komentiral ali mi se ne sviđaju ovi odgovori (+ malo se popilo )
ovo kaj ste iskomentirali je naravno sve istina, ali , malo je bzv kak non stop svi ponavljaju u ovakvim temama "varianca ovo , varinaca ono, bla bla" , prepisuje se i citira druge, stalno se isto piše, kaj smo svi čuli 1000 put, a dok je to sve zapravo samo u teoriji, tj. da gledamo da cemo odigrati bezbroj ruku, bezbroj istih situacija na istim limitima u istim uvijetima, kaj naravno nije istina
nisam ja prvi ni zadnji koji ce ovo rec, a također na onoj galfondovoj stranici je to neki pokerpro reko da su neki igrači jednostavno sretniji od drugih i to je jednostavno tak
evo baš se sjetim našeg Gorana Mandica i zadnjeg velikog turnira tj. one gadosti od handa i debelog sretnog prasca, recimo neko ce reč varianca, pa je , ali treba sad doc u tu poziciju neznam kolko puta da se to poravna i ja se nadam da oce, ali nisu svi te srece, a šta je najgore netko više nikad ne dođe , recimo neko ko ne radi volume, ili još gore ako radi dogodi mu se dva ili više puta za redom isto....
kaj se tice izravnavanja variance da citiram jedan text s jedne poker stranice : karte ne pamte ishode , one neznaju da si ti imo 10 bad beatova/sessiona pa da je vrijeme da se to poravna, tvoja sreca za svaki sljedeči session je statistički očekivani prosječni ishod ništa drugo nego kao i inače
mislim da budemo jasni ja ovdje govorim o dijelu srece u pokeru ne o skillu, tj. o toj varianci i da su neki ljudi sretniji od drugih, ima jednostavan primjer, recimo da odem u extreme, na taj način na koji svi komentiraju moglo bi se reci da cemo na long run svi dobit na lotu, dok je jasno da večina necemo nikad, a neki dobe ko onaj amer i 3 puta lol
@chingling , nemoj me krivo shvatit sve je ovo istina kaj su dečki rekli, ali stvar je u tome da se zamaraš s nečim na kaj nemožeš utjecat, nego kak su rekli gledat da iz svakog spota max izvučeš, ne se opustit dok curi pa igrat kak ti se da i kolko ti se da, vec se koncetrirat max , stealat max, razmišljat o svemu, tiltat minimalno (tj. ne tiltat), jer edge je sve manji i kad krene downswing i bad run i još ti nabiju rake ( pogotovo na manjim limitima) sve teže je to pokrit ak nisi dao max prije
@svi drugi , kaj se tice rigganja, uvijek se sprda iz novih igrača, kao kaj igraš ak je rigged i sl. ali meni je još smješnije kak svi ponavljaju jedni za drugim naivno da je to nemoguce, lol
rigged može biti na više načina, segregacija player poola, essence raspodijela rake-a i vip bodova, sve je to jedan oblik, uglavnom javno se pokazuje motiv stranice za što duljim očuvanjem rollova rekreativnih igrača, a kaj se tice RNG-a, evo jedan zanimljiv članak sa stranice koja upravo to provjerava, i di Ipoker network nije prošo Bad beat test, dole na kraju ima par obrazloženja.....
http://www.ispokerrigged.com/is_ipoker_rigged.html
Chingling, na kraju ti se sve svede na ovo , probaj izvuč max iz onoga kaj imaš, a ne razmišljat o onome kaj si trebal ili mogel imat, plus još jedna stvar, kad god nekom pokažeš bad beat ili seriju istih pa makar ti skrackali i 100 put AA u jednom danu, koji god pokeraš to pogleda u sebi bu si mislil :
"Nisi ti još videl kaj je bad runn....."