Zašto ga ne bi stavio na SD? pa logičnije je da tako odigra SD nego da ide blufat river (s čim i zašto?). Set isto može imati, to sam previdio. I manje bih betao, ali definitivno turn već oko 3/4 pota, flop bih betao ko ti da znam da primjećuje stvari (kaj sumnjam, jer to ni na nl100 ne rade). Nije da se trebaš zamarati s tim da izgledaš prestrong ako betaš jače, zadnji si na redu i svi checkiraju, misliš da to nije dovoljan razlog da te callaju loose?
To sto cesto SQZa ne znači da je to razlog za 3bet. Ako je pametan, neće SQZat ako mu je fish behind. Opet, ako i SQZa ti komotno možeš foldati nakon toga, jer ti se isplati set mineat. To što puno SQZa nikako ne opravdava tvoj razlog za 3bet zbog handa kojim loše igraš kad imaš inicijativu jer pogađaš flop nikad, a ako te calla cbet onda ne znaš di si. Ovo što si ti napravio je daleko gore nego da si callao flop i da te BB SQZao i ti foldao.
Zato je fish u potu da ti se isplati set mineat.
Ne mislim da nekad ne uzmeš pot preflop, ali to bi mogao i s nekim drugim handovima. Ja bih tu bio polariziran na brodwaye (čak i više tight na AJ+ KQ+, TT+). Imaš fisha iza sebe koji ako calla, često će callati i reg. I sad ti cbetaš i ne uzmeš pot, i onda jednu od najgorih karti (a ima ih dosta loših) opet ideš cbetati. Onda ovisiš o tome da ti dođe dobra river karta i da taj unknown fish nije kreten i da će znat foldat. Ovo je nepotrebno spewanje.
Cilj ti je igrati cim više potova sa fishevima i lovu stavljat u pot kad si ahead, a ne s 22. Ako te brine da si preočit, onda nekad možeš 3betat ovaj spot sa nečim s cim ćeš lakše igrat postflop.
Mu-mu mu mu mu mu mu!