Tema: Moneybookers MasterCard
Slučajno mi ostao Nexus 7 pojačan pa me probudio maloprije. Vidim email "Accept your own Skrill MasterCard now!" i kako sam mislio da je šala u pitanju prijavim se na MB i stvarno je dostupna za nas Hrvate Napokon!
I sad ono što mi se čini nevjerojatno - je li to značajno isplativije za isplate nego PBZ?!
Sudeći prema http://www.skrill.com/ads/mastercard/fees/ izgleda da je.
1.80€ po isplati je manje nego uobičajena isplata MB - PBZ, a foreign exchange je 2.49% tj. identično kao kod PBZ banke prilikom isplate na bankomatu ili poslovnici banke odnosno normalnog plaćanja u trgovinama itd.
Dobro, ovdje je limit 250€ (1862.50 HRK po trenutnom tečaju) na dan dok PBZ ima 5000 HRK dnevno no isto tako za plaćanje karticom je limit 1500 HRK veći nego kod PBZ VISE.
Zanemarimo li činjenicu da se 1.80€ plaća po svakoj isplati s bankomata što je 0.74% zaokruženog punoga iznosa od 1800 HRK tj. 241.61€, a uzmemo u prednost da je naš račun poreznoj upravi i drugu Liniću potpuno nevidljiv mislim kako je equity ovdje jako visok.
Dapače. jedina prednost koju vidim kod PBZ VISE je nedostatak tih 1.80€ kad smo isplatili veći iznos novca sa MB na PBZ pa možemo i više podići.
U stavku nisam uračunao ovo Transactions requiring currency conversion 2.49% + Skrill wholesale exchange rate jer podrazumijevam kako će kartica biti u istoj valuti kao glavni MB račun tako da igra samo tih 2.49% (0.09% povoljnije nego kod PBZ).
250€ po danu zvuči malo, čak i je, ali opet to je godišnje 657 tisuća kuna (88187.92€) ako isplaćujemo svaki dan zaokruženi iznos od 1800 HRK. Na taj iznos ćemo svakodnevnom isplatom izgubiti 657€ na kraju godine što bi dalo net profit 87530.92€ ili 7294.24€ mjesečno sa uračunatih 2.49% konverzije.
A to su samo isplate sa bankomata! Još imamo cijelih 1000€ dnevnoga limita za plaćanje u trgovinama, restoranima itd. za potencijalnih 365000€ godišnje ako svaki dan revno trošimo do punoga limita! Sad pričamo o ukupnom maksimalnom neto iznosu od 452520.92€ za ukupno potrošenih 657€ i još 10€ godišnje održavanje kartice. 37710.08€ mjesečno, čistih i nevidljivih od prije spomenute porezne uprave za koju sam poprilično siguran da bi im sirene počele zvoniti kada bi primjetili godišnji priljev novca sa MB na devizni račun u ovim iznosima koje sam tu stavio. Kako rade cirkus za 10 HRK radije ne bih privlačio pozornost na sebe neovisno o količini novaca.
Na kraju svega imamo anonimnost, sigurnost i konačan trošak od 0.147396500476% ili da ljepše zvuči profit od 99.8526035%.
Čini li se ovo samo meni nestvarno dobro ili je bolje da se okanim matematike dok sam pospan?
U računicu nisam uzeo očiti nedostatak 250€ dnevnog limita kada želimo kupiti novog Maserattija gotovinom pa ako netko ima uvid kako povećati taj limit na barem 500€ molim da podijeli informaciju jer nigdje nisam pronašao. Treba li biti VIP možda?
Ispričavam se na previše dugom postu.
LP
----------
Nadopuna posta
Pronašao sam kako povećati dnevne limite. https://www.skrill.com/vip/benefits/
Što smo veći VIP status to je veći dnevni limit za podizanje gotovine.
Konkretno za one kojima se ne da posjetiti link iznad:
Bronze Level: 250€
Silver Level: 500€
Gold Level: 2500€
Diamond Level: 2500€
Zadnji popravljao slahwooi (11-08-2013 14:02:52)