Tema: regulativa u HR
Pozdrav svima
vec dugo pratim ovaj forum i znam da je bilo dosta postova vezanih za ovu tematiku no nigdje konkretnih odgovora, a znam da ima dosta clanova koji zive od pokera te sam siguran da znaju tocno kako stvari stoje (ili kako ih izbjec ).
Zanimaju me uglavnom pravne stvari vezane za poker (kladenje). Malo sam proucavao zakon (nisam pravnik po struci) pa vidim da za kladionicu ima dosta definiranih stvari (iako je i to manje vise nista) dok o pokeru gotovo da nista i ne pise. Cak sam prema definiciji igara na srecu shvatio da poker ne spada pod igre na srecu (igre kladenje, lutrijske igre, igre na automatima....). U zakonu pise da je zabranjeno Hrvatima sudjelovati u inozemnim igrama na srecu (sta dog da tu sve spadalo). Takoder, zanima me kako je to rjeseno sa strane poreza. Dali je to definirano ili je ko vecina stvari siva zona? Pretpostavljam da se na unos novca u hrvatsku (koje god porijeklo) mora platiti porez pa me zanima na koji nacin to rjesavate. Vjerojatno je skrill najbolja opcija za to, a i pitanje je kako konkretno te moze netko pratiti (osim naravno preko velikih isplata direktno na bankovni racun).
Unaprijed hvala svima na odgovorima
Bajko