Tema: nl5 ak vs nity igraca
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand
993EC0E8D0
Evo ovako dosta sam se bio raspricao s frendom oko ovoga pa me zanima vase misljenje. Lik sto mr na pocetku je fishy, a i ova dvojica sto su callali, lik sto je squzeao sa btn-a je nitty. Razumijem da sam trebao malo veci 4 bet prf, ali znam da ova 3 igraca tesko mogu to callati, a nit ce svkakako foldati ako je slab tu (recimo neke srednje pp) bez obzira na sizing, tako da sam odlucio na manji 4 bet. E sad najvise me zanima flop odluka. Ja sam se odlucio na c/r zbog toga sto u tom slucaju dajemo mu priliku da izvucemo od njega jedan bet od ruke tipa ak i aq, koje bi vjerovatno foldao da smo betali prvi. Druga stvar je da mi tu sa c/r izgledamo prejako (sigurno je mislio da imamo kk ili aa) i tako ga tjeramo sa ak protiv kojeg imamo 63%, a protiv jj i qq 55%. Mislim da se razumijemo, njegov fold je tu prelos jer kad je vec toliko betao ima oddse 1:2 za call..
E sad, dali ima smisla ovakav play i ovakvo razmsiljanje, dali mi zelimo njega tu u allinu sa rangeom aq-ak i jj-qq protiv kojih u prosjeku imamo mozda malo manje od 60% ili mozemo biti zadovoljni sto smo osvojili 2/3 njegova stacka bez showdowna...