Tema: Pozdrav pokerasi!
Pozdrav!
Ja sam Marin in Čakovca i iako vec duze vrijeme citam ovaj forum anonimno, tek sad sam se odlucio registrirati. Poker igram tek par mjeseci i trenutno mi cilj nije zaradivati na njemu, nego samo nauciti cim bolje igrati, a kasnije, ako bude dobro islo... Trenutno igram online, 6max i full ring NL HoldEm, vecinom u play money sobama i neke freerollove.
Pa odmah da iskoristim ovaj topic za par pitanja koja me muce..
1. Kao sto sam rekao, pratim ovaj i jos nekoliko stranih foruma vec jedno vrijeme, no kolicina dostupnih informacija je orgomna i za nekoga pocetnika je zapravo tesko naci put od kuda krenuti. O pokeru znam samo osnove - pravila, pozicije i sl., a htio bih poboljsati svoju igru. Skinuo sam neke knjige i video, no to je kao da sam poceo uciti derivaciju i logaritme u matematici, bez da znam rjesavati jednostavne razlomke Sve je puno razlicitih skracenica i pokerskog zargona, pa vise vremena provodim guglajuci to sve nego shavacanju same knjige. Dok se nakon guglanja vratim knjizi, uglavnom zaboravim sto sam uopce citao
Tako da, mozete li mi preporuciti neke knjige za pocetnika, s dobro objasnjenim osnovama, kako bih sistematski mogao uciti i napredovati? I dok upijem i primjenim te informacije, kako dalje? Koje knjige, video?
2. Sekcija s porgramima je dosta velika, ali koliko mi toga treba za pocetak? S vremenom, ako cu postati dobar, vjerojatno cu kupiti HM2, ali pretpostavljam da bi mi za pocetak bio dobar i Excel za nekakvu statistiku? Koje bi jos programe trebao instalirati? Nekakav HUD vec sad ili pricekati da postanem dobar u osnovama? Znam da svi ti programi imaju svoje teme na forumu, ali tesko mi je kao pocetniku razumijeti sto mi treba a sto ne, a programi i nisu bas tako jeftini da isprobavam.
3.Kao totalni pocetnik, na koju vrstu pokera bi bilo najbolje da se koncentriram? Trenutno me najvise privlace cash igre, ali da li je mozda bolje poceti s nekom drugom vrstom? Kad krenem ozbiljno s novcem igrati, 6max ili FR? NL ili s limitima?
Imam jos dosta pitanja, ali za to cu pretrazivati forumu i postavljati na odgovarajucim mjestima
Zahvaljujem na citanju i unaprijed na pomoci!!