S obzirom da je ''moja priča'', donekle uzrok svih tih blogova i priča, koliko toliko bih htio podijeliti javno svoje mišljenje.
Smatram da, što se tiče microsa iskreno nema puno boljih mjesta, za započeti svoju poker karijeru. Zato sam to preporučio jednom od svojih prijatelja iz djetinjstva. Budimo realni, upadneš u vrlo profesionalan i sistematiziran sustav gdje traaže od tebe neku disciplinu i profesionalnost i samim time trebao bi usvojiti neke prve korake i karakteristike ''profesionalnog igrača pokera''. Najmerno sam napisao sistematiziran jer ove niže limite se ne beata na način da ti budeš pametan i inteligentan(aka izmišljaš toplu vdu) već da budeš jednostavan i uporan/marljiv.
E sada problem nastaje onog trenutka kada su ljudi balansirani(line i B size), razmišljaju range vs range, kuže board teksture i matematiku itd. Problem nastaje jer BPC nema čovjeka u 6maxu koji igra više od 200NL koji bi mogao ljudima objasniti kako se igra mid stakese u današnje vrijeme jer Gordon ,iako ima dobre i solidne temelje, predugo je van igre i premalo tehnički potkovan da u 6max na NL400 stolovima pokazivao dobre rezultate. Oni imaju Alan Jacksona i on im fino sve boardove analizira i vjerojatno izbace im situacije u kojima mogu ljude exploitati(tipa F previše), ali mnogo od tih stvari tko god razumije teoriju na boljoj razini i sam je svjestan toga(banalan primjer, min defense frequency na Axx).
Drugo svi ljudi koji su uspjeli u BPC 6max programu(ne micro naravno) aka ja, atvars, steezy, svi smo bili već neka vrsta pro-a. Ja i stezzy smo bili smal winning/BE na NL50/100, a Atvars Nl100/200. Tako da nema 6max igrača još uvijek koji je tek počeo sa NL2 i postigao sve s njima(ja sam još najbliži tome). Osobno sam upoznao mnogo ljudi koji su odustali ili prešli sa 6max na HU(ali nikad čuo slučaj za obrnuto) i razlozi su sasvim različith priroda, ali bit je uvijek ista, njihova očekivanja nisu ispunjenja. Da li je to brz način do love, nezadovoljstvo coachingom, moralni problem s bumhuntingom i svakakve druge stvari. HU će ostati uvijek uspješniji program jer ljudi u kraćem periodu mogu ostvariti više novaca(priroda formata), ali je svakako format kojeg čeka puno muke u narednim godinama. Zato je moj savjet svima koji razmišljaju pridružiti se BPC-u, a igraju max NL25, da upišu micro program (do 10k) što se tiče 6max.
Htio bih sve osvrnuti na jedno od učestalih pitanja zašto ja nisam coach na BPC. Nisam coach iz razloga što se pogled na BPC između mene i šefa relativno podjelio. On je htio masovno jer je ''samo'' poduzetnik, a ja bi sam htio mali broj crushera stvoriti. On bi bio sretan sa 10BE NL100 grindera sa 60% uspješnosti, a ja sam htio 3 crushera sa 100% uspješnosti. To su razlike u pogledima koje su mene udaljile u poptpunosti od BPC-a. Jer danas kad vidim kako moj bivši CFP učenik se battle bilo koga na NL200-NL400, a znam da prije 15 mjeseci nije mogao beatati NL10 i nije znao ni osnove casha, jednostavno je super osjećaj da znaš da si bio mentor budućem crusheru. Uostalom takvi ljudi te uvijek drže motiviranog i tjeratu te kao coach da i sam napreduješ. Jednostavno meni je to bolje i važnije od kojeg Xk$ više