Tema: Mden BLOG
Pozdrav, evo otvaram ovaj blog kako bi s vama podijelio svoje dosadašnje poker iskustvo, ali i zbog želje da napredujem u igri.
Igram NL holdem cash stolove 6-max, uglavnom ZOOM na starsima...ponekad odigram za svoj gušt, kad mi dođe, pokoji SNG, ali se tome previše ne posvećujem.
Općenito poker igram 10-ak godina a sve je počelo kada sam na TV-u prije desetak godina gledao TV emisije gdje su igrali profići..ostao sam oduševljen vještinom, i načinom igre, samom igrom općenito. Ubrzo sam se okušao u pokeru, i eto dogodila se ljubav na prvi pogled
Na ovaj forum sam naletio prije cca godinu i pol(možda i dvije) i od tada pratim Hansa, Robu,ali i ostale koji vode svoje Blogove i projekte, te vas sve ovim putem pozdravljam! Ekipa svaka vam čast!
Dosadašnja poker iskustva su ovakva:
Uplatio bi određenu količinu $$...nekada bi dobio, nekada izgubio sve (u slučajevima kada bi izgubio ne bi uplaćivao neko vrijeme)...
u slučajevima kada bi dobio višestruko uplaćen novac, isti bi odmah povukao s računa i tako u krug, sve ove godine.
Zadnjih 10-12 mjeseci, jako sam puno posvetio učenju, strategijama, pozicijama, pridavanju vrijednosti određenih karata u odnosu na poziciju itd...sve se to zbilja jako odrazilo na moju igru te zadnjih nekoliko mjeseci, moram priznati poker mi je financijski izuzetno pomogao, i iskreno htio bi nastaviti taj trend
stvar je u tome što profit od igre iskorištavam, i novce ne zadržavam na računu.
Eh sada, što mene konkretno muči i što ne znam je sljedeće:
1.kako dobiti rake back na starsima..pa ako mi netko može objasniti?
2.koliko mi može i kako pomoći neki alat (npr. holdem manager) za analizu na ZOOM 6-max stolovima?
3.koliko će mi trebati da se kvalitetno naučim služiti takvim alatom(osnove već razumijem pošto vas jako dugo pratim )?
4.da li mi se isplati izvršiti uplatu , odigrati session i nakon toga povući novce s računa+eventualni profit (tako sam do sada radio)...ako da, zašto, ako ne, zašto ne-i da li to ima veze sa rakeom?
..pitanja će biti još samo mi sada ne padaju na pamet..
CILJEVI:
1.pošto imam stalni posao, htio bi da mi bude poker dodatni izvor prihoda, te želim sve učiniti kako bi mi to isti omogućio.
2.usavršiti igru, popraviti leakove i tiltove (npr. tiltam kada u jednom handu pokupim 3 BI npr na NL25, pa krenem igrati dosta loose, i onda rasipam $$ haha )
OPĆENITO:
Nemam vremena graditi bankroll od microstakesa, iskreno, ni ne da mi se, sve sam to već prošao. Posao koji radim uzima mi dosta vremena, i nemam vremena grindati po 10 h dnevno na microsima (NL2,NL5,NL10). Imam dovoljno novca za jedan normalan (skroman) život o posla koji radim, ali koja kuna više nije na odmet. Maksimalno po danu session mi može trajati 4-5 h, a nešto više dalo bi se natući vikendom.
Trenutno se zadržavam na NL25 stolovima 6-max. Dosada ako bi loše runnao određeni dan vršio bi maximalno 2-3 uplate. Ako vidim da ne ide, mičem se sa stola, ne forsiram igru kada vidim da me varijanca j.... Zbroj isplata minus sve uplate=mjesečni profit na kraju mjeseca, na taj način sam do sada gledao na svoj poker.
imam solidan mindset (ali uvijek može bolje), ne srljam, ne forsiram igru, pridržavam se pozicija i uglavnom igram svoju A igru. Iako mi je ovo prvi post, puno sam pročitao i naučio od mnogih ovdje, te se ovim putem zahvaljujem istima!
Sada, volio bi čuti vaše mišljenje, kritike i stavove, te naravno odgovore na neka skroz početnička pitanja...hvala!
Zadnji popravljao Mden88 (20-04-2016 12:20:25)