Pozz ljudi,
Evo vrijeme je da se javim. Eto prvi put s lošijim(za mene) vijestima. Ukratko, po mom dobro starom običaju, kad krene nogomet u lipnju(a i inače) tradicionalno su moji rezultati nešto lošiji. Kao da je taj Lipanj mjesec u kojem ja nekako ''prolupam'' u poslovnom smislu i odlučim da imam neke druge prioriteta. Tako da na kraju krajeva sam odigrao mizernih 70 sati, runnao lošije, mass tableo previše zobg mota ''ako ne možeš sate rokati onda bar volumen'' i dobio na kraju krajnji rezultat od 5k$. Za mene je to relativno loš rezultat jer mi je minimum uvijek 10k$, ali eto kad živiš u HR, pa pretvoriš sve u kune, onda se i malo utješiš da je OK rezultat(nezdravo razmišljanje aka u ovom slučaju BS). Nekako je trebalo do toga doći jer lijenost se ne uspije uvijek kazniti jer postoji taj faktor varijance, ali kad tad je ovaj hladan tuš morao doći tako da,eto, uvijek treba malo bolno,gorkog osjećaja kako bi napredovao.
E sad što se tiče MTT igre, mislim da sam ih odigrao 5, ako. Ne bih imao što o njima spominjati da koji slučajem nije bilo deep runa na SM. Međutim jedna veća greška zbog prokletog cash mindseta(savršen blocker i bla bla bla....) i eto me short iz kojeg se više nisam uspio oporaviti. Nekako jako sam picky s tim MTT-evima jer imam osjećaj da greške imaju veću težinu(u kasnijoj fazi) od cash igre. Ukratko proveo dosta vremena radeći off table pa budemo vidjeli.
Što se tiče zemlje zapeo malo u pregovorima oko cijene parcele, odnosno problema rješavanja dovođenja struje. Nekako ni meni ni njemu se ne žuri, tako da bih mogao reći da su pregovori relativno spori. Ponude rješenja su tu, pa da budemo vidjeli kako će se to razviti.
I za kraj htio bih izraziti zabrinutost vezano uz nedavne promjene na PS. Mislio sam da će roba objaviti vijest kako bih lakše komentirao, ali eto, htio bih se svejedno dotaknuti teme. Znači ukratko za one koje nisu upućeni, PS je odlučio prestati nuditi svoje usluge Izraelcima i Slovencima,a cijelu tu ''operaciju'' odlučili su objaviti 3-7 dana prije. E sad dvije stvari iskaču od kojih je jedna duža:
1. Vijest za Sloveniju objavljuju 1.07.2016.,a na snagu stupa 4.07.2016., a između toga je vikend, pa vjerojatno većina vas ukoliko bi se odlučili preseliti ne bi mogla to pravno i logistički rješiti na vrijeme, da neometano nastavite sa radom.
2.Evo nas do druge velike činjenice. Uvijek sam govorio da osim kokurencije i poker sobe, današnji pokeraš ima neprijatelja u obliku države. E sad s obzirom da je ovo duže budem razglabao na 2 dijela:
a) Pokerstars se nada će se vratiti na slovensko tržište jer je Slovenija u procesu reguliranja tržišta koje se očekuje početkom 2017. Znači li to da kad mi budemo pokrenuli postupak regulacije da ostanemo i mi zakinuti za nekoliko mjeseci sa PS(a moguće i druge online poker sobe),a sve to 3 dana prije??
b) Slovenija je jedna od TOP 10 država na svijetu u kojoj poker sobe malo zarađuju jer Slovenije(negdje sam vidio staru tablicu) jer ima previše winnera s obzirom na to što losing playeri uplaćuju u toj državi(tipa na toj listi na vrhu su Malta, Tajland, Bjelorusija) i sama po sebi teško da bi sebi bila dostatna(tipa Party ne dopušta registraciju Slovenci već godinama, već samo Bwin). Mi smo isto tu negdje,ali mislim da nismo u TOP10. E sada dešava se da će većina regova pobjeći u neku drugu zemlju, a fishevi ne mogu više igrati tako da dolazimo da u aktivnom com poolu ima skoro jednak broj regova, a sve manje fisheva zbog reguliranosti. WR padaju.
c) Tip regulacije bit će za nas krucijalan, jer ako zapnemo tipa poput Češke koja je došla do sulude točke(stupa na snagu početkom 2017.) da odlučuje, osim ogromnih poreza i ograničiti maksimalni B na 200HRK onda smo sjebani. Ako pak završimo kao Rumunji to je zadovoljavajuće, dok bi scenarij Portugala bio žalostan. Ukratko regulacije najviše prijete onima koji ne mogu biti fleksibilni po pitanju napuštanja države,a to će vjerojatno biti oni koji obavljaju posao pokeraša kao daddy.
Sve u svemu samo neka moje razmišljanja koja se nalaze u mom blogu. Hehe, srećom za sada imamo još uvijek jaka turbolentna politička vremena, pa se eto, baš i ne stigne raditi.
Da ne dužim više jer sam se raspisao:
TOTAL CHALLENGE: 401 860.57$(LAST UPDATE) + 1 138.71$(WINNINGS 15 DAYS) + 4 607.34$(RakeBack) = 407 606.62$/ 500 000$