Ja ću ti dati savjet, jer sam prije nekih 2 god ja prešao sa nl20 na 50. Meni je to bio najteži skok, s obzirom da sam nakon toga,sve limite bitao full brzo(a imam pravilo od 100BI move up).
Igrači su osjetno bolji, nije stvar samo u agresivnosti, nego razumiju rangevsrange na određenom(istina nižem) nivo-u, logički razmišljaju, znaju kad je +ev napraviti neki play, koriste i razumiju blokere, blufcatchaju bolje, više 3betaju manje foldaju vs 3bet, itd.
Ono što ti također želim reći je, da se ne smiješ bojati, i nemoj misliti da je to sad neki drugi poker, nije, igrači su generalno bolji ali imaju masu leakova. Moj problem je bio, jer jednostavno mi nisu ništa foldali, a do tada sam navikao da dobijem fold ako znam da je igrač generalno slab u tom spotu, na nl50 su me počeli prelako callati(jer u mnogo situacija nisam repao previše i to su prepoznavali), dok na nižim limitima nisi se trebao toliko brinuti koliko dobro repaš nešto, dovoljno je bilo da znaš gdje su slabi i piliš po tome, mene je izludilo koliko su me lako callali, i što je najgore protiv moje agresije, sve su to bili dobri callovi(teoretski gledano). Trebalo mi je par mjeseci da se naviknem na to, da se naučim adjustati, i balansirati, te sam najduže vrijeme proveo na tom nl50. Kasnije, kad sam shvatio što radim krivo (a i kad sam naučio više o strategiji i teoriji, krenuo s overbetanjem), napravio sam im dosta problema, jer sam dosta thin valuebetao, overbetao kad su capped, bolji si balansirao frekvenije, pogazio sam ih, jer su nastavili callati kao prije, a cijena je bila duplo skuplja npr., a ovebetao sam dosta light protiv određenih igrača, posebno kad su bili ne balansirani u c/r.
Tako da, nemoj se brinuti previše, i najbolji regovi su prepuni leakova, užasno loše brane overbet, overfoldaju u masi spotova, nisu agresivni u još vise njih, itd. Note caddy će ti dobro doći, ali moraš i sam voditi notese(moji najbolji notesi, i readove dolaze od mene, i obzervanja protivnika,gledaj s čime dolaze na sd u nekim spotovima, gledaj kad ne blefaju s vrhunskim blokerima, kad ne blefaju busted flush, što c/r, koliko nastavljaju line c/r bet bet,da li im je b/c/b line samo za value, kako brane check oop, itd., iako rangevski - note caddy će ti dosta pomoći).
Pio je predobra stvar, ali cijeli taj GTO je daleko od prakse, dobro ga je znati, ali da ti je to must - nije. Bolje uči rangevsrange, kako turn utječe, prepoznavanje koja je karta dobra za nas - koja nije, gradi jake rangeve općenito, koristi overbet, nauči igrati oop(jak checking range), promatraj protivnike i zapisuj si sve što možeš iskoristiti, i onda razmišljaj kako to iskoristit.
Nadam se da sam ti pomogao, samo hrabro, igraj, radi, uči, razmišljaj, i rezultati neće izostati.