U zadnjih 10-tak dana samo radim na sajzinzima i stab sajzinzima. Prošao sam gotovo sve strukture, i sve pozicije.
Konkretno, na ovoj strukturi boarda, nema osjetne razlike Ev-a, stoga možeš betati 1/3 na axx flopovima generalno u 3bet.pot., također i zbog razloga koje je Goran naveo.
Primjetio sam da najbolji regovi(koji igraju 1k na micro koriste Alexovu strategiju), ali ipak ima dosta boardova gdje on ne preporučuje cbet 1/3, a po meni je bolje(kao npr.ovaj board), prvo iz razloga jer EV koji se gubi je zanemariv, a drugo je što ćeš ga itekako nadoknaditi iz razloga koje je Goran napisao.
Općenito, ako ćeš koristiti strategiju o kojoj si pisao, morat ćeš prilagoditi sve c/r turna(odnosno shipu), i morat ćeš prilagoditi range tom playu, što nije jednostavno, posebno zato jer su ljudi počeli stabati manjim sajzingom turn pa ćeš biti u dosta neprirodnih situacija, kad trebaš shipati tipa 1/3 stab, a nema smisla raditi manji c/r. Ship u tom spotu je jak play, i sigurno pool ne zna igrati protiv toga, ali morat ćeš dosta raditi, te prepoznavati situacije gdje i protiv koga to raditi.
Ono, što sam ja radio, je dodao cbet 1/3 u situacijama gdje sam vidio da se ne gubi previše ev-a, te gdje mislim da će mi protivnik overfoldati turn, ali moraš sam za tebe otkriti što ti konkretno najbolje odgovara. Ako si dobar u explojtu širine range protivnika - zbog 1/3 cbeta, možeš nadoknaditi i premašiti ev koji gubiš. Iako ima situacija gdje je masivna greška cbetati 1/3, i gdje se EV ne može nadoknaditi, ali isto tako sjećam se kad smo pričali da si sam prepoznao koje su to situacije.
Tako, da najbolje što možeš je sam ustvrditi što je najbolje za tebe, jer jako puno faktora ovisi, nije stvar samo u sajzingu, već u strategiji nakon i tvojim sklonostima, gledajući tvoju igru prije preporučio bi ti veće sajzinge.