Tema: Da li je WWin poker "namjesten"?
Poker je naravno igra vjestine, i imate dosta faktora koji ce uticati na vase rezultate, od osnovnog znanja, do Logickog razmisljanja, discipline, IQ, pozicije, vjezbanja, ucenja itd...
Medjutim u zadnjih par dana sam krenuo igrati wwin freeroll turnire iz dosade, i moram se pozaliti da sam stvarno vidio cudne stvari. Nisam jedna od onih sto vjeruju da je online poker namjesten, naprotiv, znam da nije.
Ali realno gledajuci wwin nema RNG Certificate, koliko sam ja upoznat sa tim, znaci da niko nije uzeo 10 miliona ruku kroz mjesec dana i provjerio da li su karte zaista slucajne. Druga stvar, vidio sam da se desavaju neke cudne stvari, npr maloprije sam igrao freeroll turnir, pocetni stack je 1500 zetona, i posle manje od 5 minuta pogledam na prvo mjesto lik ima 25 hiljada zetona. Otvorim njegov stol da pratim, kroz 2 minute je isao all in 5 puta i dobio je sve jedan, nema veze sto je svaki put isao sa dosta losijim kartama, pobjedio je sve jedan put. Znaci razumjem varijancije i sve, ali ovo mi je stvarno malo sumnjivo.
Ja sam isao all in sa A,5, sto nikada ne bih uradio inace ali posto je freeroll i bio sam malo shortstack, rekoh ajde, i on zove sa K2 offsuit i pobjedi me naravno, isti taj lik koji je kad sam ja ispao imao preko 40 hiljada zetona dok je drugo mjesto imalo 10 hiljada.
Protiv iste osobe juce sam pratio njegov all-in, imao sam par cetvorki (4,4) i po njegovoj procjeni sam procjenio da nema overpair, vec 2 vise karte kao npr KJ, pa sam isto zvao iako inace ne bih, ili cu se uduplati ili ispasti odmah. Samo on i ja idemo all in, on ima 4,2...
i prve 2 karte koje su mu izasle su bile dve dvojke.. Ja bih taj susret trebao pobjediti 12 od 13 puta, sto je mnogo, ali eto opet nisam.
I zapazio sam da par puta ima vodecu poziciju kad ispadnem iz turnira, nisam pratio da vidim da li je osvojio i sta se desilo, ali malo mi je sumnjivo da lik koji ide all in sa 4,2 UTG prvu ruku na turniru, moze imati takav rezultat. Naravno da je statisticki sve moguce, i nisam osoba koja vjeruje u teorije zavjere, ali cuo sam dosta ljudi koji su presli igrati na druge sajtove, i prestali igrati na wwin jer kazu da je prevara.
Veliki sajtovi kao PokerStars to ne smiju raditi, ali na Wwin ukupno imas 500ak igraca koji igraju poker svaki dan, nema zakona protiv varanja, msm i ako ih ima imaju dovoljno velik monopol i politicare u dzepu pa i da ih neko tuzi vjerujem da ne bi dobio tu tuzbu.
Sta vi mislite da li na Wwin pokeru postoji neki "super useri" i da li mozda namjestaju igru tako da se pare sto vise vrte medjusobno a da oni samo nastavljaju uzimati rake sebi?
Nije sad da su ovo gore jedini primjeri, ima ih jos, ali eto zapazio sam tog igraca, kojem se sumnjicavo puno posreci u zadnje vrijeme.
Zamolio bih vas da bez vredjanja iskazete svoje misljenje, da li mislite da je SVE po propisima na Wwin pokeru, iako po mojim saznanjima nemaju RNG licenicu te ih niko ne provjerava?
Ja iskreno nisam siguran, niti mislim da se moze saznati, ali nastavicu pratiti ovog igraca kroz naredne turnire da bas vidim da li ce i dalje pobjedjivati kad ide all in sa najglupljim mogucim kartama i sumnjivo pobjedi svaki put. Varijancije postoje, naravno, ali sve vise i vise sumnjam da je BAS SVE po propisima kod Wwin pokera...