Re: Od 600 do 6000!
Pozdrav ljudi,
ovaj tjedan sam se još uvijek bavio dosta računalom, a i bio mi je rođendan pa i dalje ništa od nekog velikog volumena. Dođu mi tako neki periodi kad igram baš jako malo, gotovo ništa. Zainteresira me nešto drugo pa mi se neda igrati poker, čak i kad bih imao vremena za to. To je vjerojatno ono što razlikuje prave igrače od nas amaterčina, ali dobro.. U svakom slučaju, uspio sam overclockati svoj Ryzen 5 5600g svih 6 jezgri s 3,9 Ghz na 4,4 Ghz, a integriranu grafičku s 1,9 Ghz na 2,3 Ghz. Nisam nikad to radio, ali zapravo se radi o par klikova u BIOS-u, a i za ovaj procesor AMD garantira da se može overclockati na te vrijednosti. Ok, morao sam dosta proučavati materiju da bih došao do tog zaključka. Ipak postoji određeni rizik da uništite procesor, a možda i matičnu ili još nešto s njom pa se nisam baš lagano odlučio na to, ali kad sam već kupio vodeno hlađenje, bilo bi šteta da ga ne iskoristim.
Nakon što sam to napravio, instalirao sam GTA V i FIFA 22 da vidim kako vrti igrice (dakle, radi se o integriranoj grafičkoj kartici u samome procesoru) pa sam kupio gamepad da mogu tu i tamo nešto odigrati i tako... Igrice izgledaju začuđujuće dobro. Osjećam se pomalo kao klinac zbog ovoga, zadnji puta igrao sam igrice prije valjda više od 10 godina, kada grafika nije bila ni približno ovakva kao danas. Ok, neće to dugo trajati, tek da testiram konfiguraciju koju sam složio.
Što se tiče pokera, gledam jedan hand koji sam odigrao prošli tjedan:
https://youtu.be/enMWCj3HoWE
Dakle, preflop call je vjerojatno naknap protiv tog sizea. Flop bolje pogađa mene i on vjerojatno checkira gotovo cijeli range. Mislim da moram jako puno betati, ali nisam siguran za size. S obzirom da se radi o 3-betanom potu i imam poziciju, vjerojatno 1/2 i nije tako loše. Nakon što je shovao, izgleda točno kao QQ+, još vjerojatnije KK+, ali pot oddovi su mi 38%, a Equilab kaže da protiv QQ+ imam 39,39% equityja.