Prvo, 3bet je ok, može biti i veći pošto većinom igraš protiv fisheva, i treba ih 3betati linearno, i većinu njih možeš 3betati sbvsutg 15,16%+, jer većina fisheva sa SuperSporta nije "position aware", i callaju 3bete sa svim što im izgleda ok, tako da problem sigurno nije u 3betu pošto ja 3betam više od tebe.
Dio problema može biti u tvom rezoniranju handova, kao npr. ovaj zadnji hand, pa idemo dio po dio,
-malena je fish, ali dosta više tight postflop nego preflop(iako što se sjećam i po callanju 3beta je dosta više tight nego klasični fish)
-3betaš 78s sbvsbn, i to je jedino di si ti odigrao hand ok,
cbet flopa je cijeli range 1/3(ti koristiš veći size, i već tu ulažeš više novca nego što trebaš, i to bi bilo ajmo reći i ok da staješ na turnu, jer s većim sizom moraš razumjeti i da se izoliraš protiv jačeg ranga)
-turn je 5, i ti betaš 2/3 turn pod izlikom da ne blokiraš fd-e, onda tako možeš svaki hand cbetati 100% na flopu, betati turn 85% i shipati river 80%, zapravo ovdje isto tako blokiraš folding range(jer handovi koji foldaju su upravo 77 i 88), i ne blokiraš niti jedan dio value ranga, i mislim koji je plan za river(blufaš svaki non club runout? jer očito je da je to plan, i to je plan koji će uspjeti u 20% slučajeva, a vjerojatno i manje od toga zbog tvog siza na flopu), znaci 4 od 5 puta će rezultat biti ovakav, a pošto sam igrao s ovim fishem na SuperSportu, možda 200-tinjak ruku, ali se sjećam da je dosta tight postflop(pa čak i preflop za fisha tih statsa), ne možeš raditi nešto bez ikakvog plana i rezona, jer će rezultat većinom biti ovakav, ok flop je takav da cbetaš cijeli range, ali koji je plan za turn, ono što moraš dalje promatrati je kakva je struktura borda, što calla tvoj cbet od pola pota, odnosno što taj igrač calla na tvoj cbet od pola pota, koji mu je range koji nastavlja, da li, i što to točno on flouta na ovom flopu(s obzirom na statse, dinamiku igre i ono što znaš o njemu), flouta li ovdje A10o, AJo, AQo, hand tipa QJo, flouta li backdore(tipa Q10 bfd QJbfd J10bfd,Axbfd..), e kad odgovoriš na sve ovo, dolaziš do njegovog ranga koji dolazi na turn, e sad, turn je 5x, kako ona utječe na njegov range kako na tvoj(pazi tvoj range sa flopa je 100% ranga, i usporedi ga sa njegovim rangom, ono što je prilično očito je da ćeš ti podosta chekirati na ovom turnu, pogotovo nakon tvog siza na flopu, e sad gledaj kako se tvoj hand 78s uklapa u sve to, a 78s blokira folding range i ne blokira niti jedan dio value ranga, dok tvoj range ima tendenciju chekiranja na turnu), e sad sve ovo bi trebao napravit i za river u svojoj glavi, usporediti to s hud statsima i tendencijama.
- mislim da ne moram dalje pisati o handu, isto tako onaj hand sa Q4s mi nema nikakvog smisla, prvo što on rejza na riveru, praktično repa jedino 66(ili neku chekiranu boju na turnu iza, što na ovom bordu mi nema previše smisla), i tvoj hand je čisti call, ovo mi nema nikakvog smisla pretvarati u bluf, pošto ono što on repa, uvijek calla tvoj raise(on rejza 4x tvoj defensive bet, ne vjerujem da to radi thin za value sa handom tipa QJ, s J u spade na tim limitima i skillsetom), znači on folda praktično samo kad si ionako jači, čemu onda raise.
-postati ću svoj graf na SuperSportu u zadnjih mj i po dana(taman od kad igram tamo sa hand2notom), i runam baš jako jako loše, milijune set upa di nalećem na top range brutalnih fisheva, pa usporedi sa sobom.
Ovo je s brojem fisheva na stolu:
Znači s 4 ogromna fisha na stolu gubim 20bb/100
Tako da se iz tvog grafa ne mogu vidjeti uzroci, ali iz tvog rezoniranja itekako mogu. I ovo nije sol na ranu, nego poziv na bolje razmišljanje, rezoniranje, učenje. Sve što radiš i trebaš raditi moraš iz nekog rezona, strategije, a ne stihijski, i uz sve to moraš uključit rangevsrange(tko ima range advantrage, ev advantage i nuts advantage, a zatim na turnu već kreće novo rezoniranje, kako turn utječe na tvoj range, kako na njegov range itd). To je onda poker, a ovo je samo klikanje dugmića.
Zadnji popravljao MelloB (31-03-2022 14:14:48)