Re: Uske 2000 sati za 2022.
Jedna od stvari koja mi je mnogo pomogla jeste takozvana kradja iz pota, a koju sam iskopirao od Globusa koji je to stalno radio, a ostalima kao da nije bilo bitno.
Naravno, nije postojao diler koji bi brojao koliko je ko ubacio u pot, tako da se u vecim potovima moglo provuci da ubacis 3km umjesto 4 za pracenje, da platis 12km umjesto 13 itd, na nacin da na brzinu ubacis pare u pot
i onda se nije ni moglo brojati da li si bas ubacio toliko koliko si trebao, a ostale kao da nije to ni zanimalo previse, niti je iko bio toliko pedantan da to provjerava.
Iako je Globus prednjacio u tome, i iako su to nekad i ostali pokusavali da urade on se starao o tome da se svaka marka ubaci.
Kad bi bio s Globusom u potu, nikad nisam pokusavao da ubacim manje ( cak i kad nije bio HU pot ) jer bi on to svaki put izbrojao, prijetio sankcijama, izbacivanjem iz igre itd.
Vjerovatno je bio u plusu oko 15-20km po satu igre na taj nacin.
Radio je i to da je recimo ako je nekog prerejzao za blef, a ovaj igrao 5km, on mu kaze 5 i jos 15 ( total 20 ) a zapravo ubaci samo 15 ( tj 5 + 10 ).
Iduci nacin na koji se optimizovala kradja je bilo da uvijek poslednji ubacujes chip ( ante tj svi po 1km prije pocetka dijeljenja ) i onda prije dijeljenja se vidi da imaju 3km ali se svi kunu da su ubacili po chip pa onda neko ubaci
i za tebe, sit svadje i sa zaeljom da dijeljenje sto prije krene.
Recimo da je i to prolazilo mozda 1-2 puta po satu sto je jos 1-2bb vise.
Bilo je to prema pravilima ( koja sam negdje gore napisao ali da ukratko ponovim neke stavke ) vrlo limitirajuci poker gdje bi samo onaj koji je crnio ( ubacio 4km kao otvor na nevidjeno ) mogao da ako ga neko ili vise njih plati
te 4km, uradi jos jedno podizanje od x3 tj od 12km.
Vrlo brzo sam naucio da citam ljude, a mnogo manje karte, u svemu tome sam iz danasnje perspektive top sharka zapravo shvatio koliki sam bio nebalansirani fish u tom pokeru, ali sam ipak uvijek nosio pare.
Rijetko koji session da sam zavrsio u minusu ( u igri bez rejka i s ovakvim metodama to zaista i nije bilo pretesko ).
Jedna od najgorih gresaka ( nebalansiranih koje sam radio dugo vremena ) je bilo da recimo uradim x3 nakon crnjenja, dobijem jedan call i lik koji je platio vuce tri karte ( sto znaci da ima neki jaki par ),
ja imam recimo skalu ( tri iste su jace od te skale ) i odigram 1bb u potu od 30 i on me plati uvijek s jednim parom ili dva para da vidi sta sam.
Kad nisam imao nista ( tj uradis 3x i ne vuces nijednu kartu i repas da si rucna skala ili full, a on vuce tri karte onda odigram mnogo vise da me ne plati na to.
Ako bi on vukao dve karte sto bi znacilo da je gotovo sigurno rucni triling a ja imao nista, onda bi odigrao i pot ako mislim da je pri kraju s parama i da ce recimo za 30km da baci triling ( dobiti poker ili full kad vuces dvije karte
je bilo gotovo nemoguce ) a ja repam da sam rucni full.
Bilo je mnogo fisheva ( slicno kao i u Holdemu ) koji nisu vidjeli dalje od svoje dvije karte i koji su imali takozvanu magicnu granicu, tj neku granicu do koje sa odredjenom kombinacijom karata placaju neku cifru.
Kao sto u Holdemu imas fisheve koji npr placaju do pot beta s top parom a shove x4 pot nece da plate bez min dva para isl, sto se jasno vidi po nekim statsima i ostalom.
U sustini, moze se reci da sam ih exploitao ali to u meni nije bilo jasno kao pojam, dok sam u smislu blokera u tom pocetnom periodu isl bio apsolutno nesvjestan svega, cak nisam razmisljao o tome da je super da ispratis x3 na QQ ako imas A i K isl.
Kucajte ovaj kod u kupovini H2n proizvoda i imate 10 posto popust.
I jos vam ja vratim 12 posto od kupovine, dakle 22 posto total popust.