Tema: Bad beat za popizdit...
Jučer sam odlučil investirati u turnir i igrati 500+50 Eura turnir, ali bolje da nisam, totalno me izživciralo. Od 127 igrača, izbačen sam nakon 6 sati 27. (16 je bilo u lovi, 1. mjesto 34,500 Eura) i to s bad beatom - kad su nas izmješali na 4 table, igral sam super tight, u 3 kruga samo jednom sam callal iz pozicije kao 2. caller s AJs i foldal odmah poslije flopa kad me board promašil. 2 runde blindova nisam uopće branil.
I tak, 3. put sam bil u big blindu (500/1000, ante 100) s AKoff i prosječnim stackom od 40k. Tip iz sredine (veliki stack, oko 150k) raisa na 2300, kao što je radil oko 30% vremena, 2 igrača foldaju, small blind (stack oko 65-70k, isto loose) 3-beta na 8700. Ja sam znal da nemam kaj callati, mogu samo fold, raise ili all-in. Ako raisam, moram betati oko 15-16k i ako on to plati, pot je veći od ostatka mog stacka. S raisom mu otvaram i mogućnost da on gurne all-in. Zbog svega toga, odlučim se gurati all-in da uzmem taj pot od 11,5k odmah preflop, kad ono tip me nakon par sekundi calla i pokaže AJoff. Naravno, ja sam 3-1 favorit, ali njega pogodi J na turnu i ja letim van.
Najgore je to, igram na toj tabli supertight, a igral sam s istim tipom prvi dan Main Eventa više od 3 sata za istim stolom i tam sam igral tight (u 3 sata sam 2 put 3-betal i nijednom 4-betal, najslabije kaj sam pokazal kod 3-beta je bilo AQoff). Da je uključil mozak (a inače je Pokerstars Pro iz Francuske), shvatil bi da je moj range takav da s ničim ispod QQ ili AK ne može računati da je u prednosti.
Pričam ja s njim poslije, veli on da je mislil da koristim svoj tight image i da guram na račun toga. Rekao sam mu da se on mogao nadati da ja to radim s 72, ali da nek realno veli kakve su mu šanse bile u toj situaciji da bude u coin-flipu ili u prednosti, a kakve da ima 3-outer. Ostal je bez teksta, ali u turniru.
Bez njegovog calla, imal bi 20% više od prosjeka i opet bi mogel mirno čekati dobar hand i ući ITM, a s njegovim callom i double-upom imal bi stack za komotan ulaz na FT. Pa je opet po onoj staroj narodnoj "bolje se roditi bez k... nego bez sreće".